13.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΠ ΣΤΗΝ ΆΣΚΗΣΗ SWIFT RESPONSE 2022 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΠ ΣΤΗΝ ΆΣΚΗΣΗ SWIFT RESPONSE 2022 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

            Από το Σάββατο 7 Μαΐου έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022,οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην Πολυεθνική Εκπαιδευτική Άσκηση SWIFT RESPONSE 2022, η οποία διεξάγεται στην Krivolak Training Areaτης Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

            Η SWIFTRESPONSE 2022 αποτελεί μέρος της ευρύτερης διακλαδικής πολυεθνικής άσκησης DEFENDER EUROPE 2022την οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί το United States Army Europe and Africa  (USAREUR-AF), με την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, της Γαλλίας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας,της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας καιτου Μαυροβουνίου.

            Σκοπός της SWIFTRESPONSE 2022 είναι η συνεκπαίδευση σε επιχειρήσεις τακτικού επιπέδου που περιλαμβάνουν αεροκίνηση και  αναγνωρίσειςυποστήριξης αερομεταφερόμενων τμημάτων με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας,της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό επίπεδο. Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

            Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 έλαβε χώρα Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DVDAY),κατά την οποία πραγματοποιήθηκε συμβολική πτήση Σχηματισμού Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 άνωθεν της Krivolak Training Area.