13.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑ''Άγιος Ωκεανός: Ο...σπάνιος Άγιος με το μοναδικό παρεκλήσι στην Ελλάδα εντός στρατοπέδου

”Άγιος Ωκεανός: Ο…σπάνιος Άγιος με το μοναδικό παρεκλήσι στην Ελλάδα εντός στρατοπέδου

Στο μοναδικό Ιερό Παρεκκλήσιο που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Ωκεανού ιερούργησε σήμερα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με αφορμή τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Ωκεανού.

Το Παρεκκλήσιο βρίσκεται στο Στρατόπεδο “ΤΧΜΗΣ (ΠΖ) Βασίλειος Παπασταύρος όπου εδρεύει η 680 Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών και βρίσκεται στην Ν. Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Επικεφαλής των στρατιωτικών που μετείχαν της λατρευτικής Συνάξεων ήταν ο Διοικητής Μεραρχίας Υποστήριξης Υποστράτηγος Δημήτριος Αραμπατζής.

“Μεγάλη χαρά που στο Στρατόπεδο μας βρίσκεται Ιερό Θυσιαστήριο αφιερωμένο σε έναν Μάρτυρα της πίστεώς μας, ο οποίος τον 3ο μ.Χ. αι. δεν λιποτάκτησε από το καθήκον αλλά έδωσε την ορθή Μαρτυρία δηλώνοντας ότι είναι μαθητής του Χριστού” τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε:

“Σε μια εποχή έντονων διώξεων των Χριστιανών ο Άγιος Ωκεανός προτίμησε να εγκαταλείψει τα εγκώμια και να αφιερωθεί στα επουράνια διά του Μαρτυρίου του Αίματος.

Και σήμερα αδελφοί μου, υπάρχει σε κάποια σημεία της γης το Μαρτύριο του Αίματος για τους Χριστιανούς καθώς και σήμερα διώκεται ο Χριστιανισμός. Εμείς, στον δικό μας τον χώρο, έχουμε το Μαρτύριο της Συνειδήσεως, όπου ανάλογα με τις προκλήσεις της καθημερινότητάς μας, οφείλουμε να δίνουμε μια καλή μαρτυρία χριστιανικού ήθους και χριστιανικής ζωής, η οποία περικλείει ένα σύνολο κανόνων και οδηγιών, που μας ελευθερώνει από τα πάθη και τις κακοβουλίες” είπε και ευχήθηκε σε όλους να είναι πάντοτε έτοιμοι για να δώσουν μια καλή μαρτυρία.