13.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΈκτακτες μεταθέσεις: ''Παίρνει κεφάλια'' ο ΑΓΕΣ - Που μπορούν να απευθύνονται οι...

Έκτακτες μεταθέσεις: ”Παίρνει κεφάλια” ο ΑΓΕΣ – Που μπορούν να απευθύνονται οι αδικημένοι

Του Ηλία Προύφα

Το χθεσινό περιστατικό με το στέλεχος που παρόλα τα σοβαρά οικογενειακό προβλήματα έμεινε εκτός των έκτακτων μεταθέσεων ήταν η ”σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, γι’ αυτό και αναμένονται εξελίξεις τόσο σύντομα όσο και στις κρίσεις.

Η εξέλιξη λοιπόν ήταν η εξής. Οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ασχολήθηκαν προσωπικά, ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά και οι αναφορές που είχαν υποβληθεί (κάτι που ως φαίνεται δεν έκαναν οι χειριστές) και διαπιστώθηκε ότι το στέλεχος έπρεπε να είχε μετατεθεί χθες.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ”χαρμολύπης” από τη μία δύο περιπτώσεις στελεχών από Έβρο, επικοινώνησαν μαζί μας ευχαριστώντας τον ΑΓΕΣ, ο οποίος από τη στιγμή που ασχολήθηκε προσωπικά επιλύθηκε το πρόβλημα και από την άλλη στελέχη επικοινωνούσαν επώνυμα, προσκομίζοντας και δικαιολογητικά, θεωρώντας ότι αδικήθηκαν από τα γραφεία μεταθέσεων.

Οι περιπτώσεις στελεχών που θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί και που φθάνουν στο kranosgr.com, είναι πολλές και δεν πρέπει να ασχολούνται οι ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΣ, αλλά οι αρμόδιοι υφιστάμενοι οι οποίοι αν δεν μπορούν να τις ελέγξουν ας πάνε στις μονάδες και τα φυλάκια και να αναλάβουν άλλοι.

Μία άλλη τραγική διαπίστωση για την οποία αναφερθήκαμε και πάλι πριν ένα περίπου μήνα αφορά τα γραφεία στήριξης στελεχών τα οποία βρίσκονται σε όλους τους μείζονες σχηματισμούς και ασχολούνται εκτός από τα υγειονομικά θέματα και με περιπτώσεις μεταθέσεων.

Το είχαμε γράψει στο kranosgr.com, ότι Αντισυνταγματάρχης εκ ΣΣΕ, δε γνώριζε ότι υπάρχει γραφείο στήριξης στελεχών.

Πλέον επειδή οι καταγγελίες είναι πολλές όσοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο στήριξης στελεχών στο ΓΕΣ (όχι τα γραφεία μέριμνας προσωπικού) και να ζητήσουν ακρόαση και από τον Αρχηγό Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, στο τηλέφωνο 210 6555669 6555132.

Για το Γ’ Δ’ ΣΣ και ΑΣΔΕΝ μπορούν να ζητούν τα τηλέφωνα από τις μονάδες τους όπου οι διοικητές είναι υποχρεωμένοι να τους το δώσουν.