13.3 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΓΕΕΘΑ Χούπης σε ΑΓΕΣ Κωστίδη: ''Αυτή η κατηγορία στελεχών θα μετατίθεται σε...

ΑΓΕΕΘΑ Χούπης σε ΑΓΕΣ Κωστίδη: ”Αυτή η κατηγορία στελεχών θα μετατίθεται σε γενικές θέσεις στρατιωτικών νοσοκομείων”

Του Ηλία Προύφα

Δεκάδες ερωτήματα δεχόμαστε από χθες βράδυ στο kranosgr.com, σχετικά με τις γενικές θέσεις των στρατιωτικών νοσοκομείων που μπορούν να καλύψουν στελέχη όπλων και σωμάτων του στρατού ξηράς.

Αρκετοί αγνοούσαν ότι υπάρχουν θέσεις όπλων ή ότι ήδη υπηρετούν και στελέχη προερχόμενα ακόμη και από το Πεζικό, το Πυροβολικό και τα Τεθωρακισμένα, σε θέσεις οδηγών, ασφάλειας, γραφεία, μαγειρεία κλπ.

Πλέον αυτό αλλάζει οριστικά αφού όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Δημήτριου Χούπη (με την οποία κανείς δε μπορεί να διαφωνήσει) στα στρατιωτικά νοσοκομεία εκτός τους Ελαφρά Υπηρεσίας, θα μετατίθενται στελέχη των όπλων που τα μέλη της οικογένειάς τους έχουν υψηλά ποσοστά αναπηρίας και χρήζουν συχνής ιατρικής παρακολούθησης και νοσηλείας από εξειδικευμένους γιατρούς.

Δε νοείται στρατιωτικός με σύζυγο και τέκνο που ανά πάσα ώρα και στιγμή θα χρειαστούν επείγουσα νοσηλεία να υπηρετούν σε πόλη με στρατιωτικό νοσοκομείο και να μην καλύπτουν τη γενική θέση εντός του νοσοκομείου.

Στα πολλά θετικά του Στρατηγού Χούπη και αυτή η πρωτοβουλία. Εξάλλου η βελτιστοποίηση των διατιθέμενων επιλογών που αφορούν στη δηλούμενη «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ» Συζύγου και Τέκνων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις φρουρές προτίμησης μόνο τυχαία δεν ήταν…