13.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑντιτρομοκρατική: Βίντεο με στέλεχος της ΠΑ να στέλνει φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό...

Αντιτρομοκρατική: Βίντεο με στέλεχος της ΠΑ να στέλνει φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό σε Πρόεδρο Εφετών

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ο “βομβιστής” της τράπεζας στα Πετράλωνα – Βίντεο του “αεροπόρου” με τη βόμβα στην Πρόεδρο Εφετών

Τον “διαμεσολαβητή” του 36χρονου δημιουργού των τρομοκρατικών επωνυμιών “Σύμπραξη Εκδίκησης” και “Ένοπλη Απάντηση”, όπως και τον βασικό “βομβιστή” της τράπεζας στα Πετράλωνα, συνέλαβαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο 52χρονος ενδιάμεσος του “αρχηγού” και επικίνδυνα “εκδικητικού τρομοκράτη”, όπως τον χαρακτηρίζουν τα αρμόδια στελέχη, ήταν έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για υποθέσεις ληστειών και ναρκωτικών. Εκεί γνωρίστηκε με τον 36χρονο, από τον οποίο έπαιρνε εντολές για την πραγματοποίηση βομβιστικών επιθέσεων και την αποστολή του δολοφονικού εκρηκτικού φακέλου στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης Αναστασία Ανθοπούλου, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Έκανε τις επαφές με τους στρατιωτικούς

Ο 52χρονος ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον “αρχηγό” με τον 45χρονο πολυβολητή του Στρατού Ξηράς που υπηρετούσε στο Πεντάγωνο (υπό παραίτηση) και τον 41χρονο οπλουργό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούσε στην Τανάγρα (μακρά αναρρωτική άδεια) και είχε πρόσβαση σε αποθήκες πυρομαχικών. Η επαφή ήταν για την προμήθεια εκρηκτικών και την κατασκευή του εκρηκτικού φακέλου με αποδέκτη τη δικαστική λειτουργό, η οποία σώθηκε από την παρατηρητικότητα του συζύγου της, πρώην αξιωματικού του Στρατού. Ο 52χρονος συνελήφθη στην περιοχή των Ελληνορώσων στην Αθήνα, ενώ στο σπίτι του κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και usb. Ο δεύτερος άνδρας που συνελήφθη είναι ένας 40χρονος, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά και ήταν αυτός που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην τράπεζα των Πετραλώνων, την οποία ανέλαβε η “Σύμπραξη Εκδίκησης”. Στο σπίτι του βρέθηκαν σημειώσεις με διευθύνσεις στόχων που είχαν σημειωθεί βομβιστικές επιθέσεις από τις δύο τρομοκρατικές επωνυμίες, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιήσει στο βομβιστικό χτύπημα.

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ο "βομβιστής" της τράπεζας στα Πετράλωνα  - Βίντεο του "αεροπόρου" με τη βόμβα στην Πρόεδρο Εφετών

Το βίντεο του “αεροπόρου” με τη βόμβα

Η συμμετοχή τους προέκυψε από την ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων που είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια των συλλήψεων τον περασμένο Φεβρουάριο. Την ίδια ώρα, σε διαγραμμένο βίντεο που ανακτήθηκε από το κινητό τηλέφωνο του 41χρονου οπλουργού της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτυπώνεται η εναπόθεση του εκρηκτικού φακέλου με παραλήπτρια την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, σε ταχυδρομικό κουτί σε περιοχή της Αττικής. Ο 41χρονος φαίνεται να αφήνει τον φάκελο με το εκρηκτικό περιεχόμενο, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας, φορώντας γάντια και ένα πανί, προκειμένου να μην αφήσει γενετικό υλικό και αποτυπώματα, ενώ με το άλλο χέρι κρατά το κινητό του τηλέφωνο καταγράφοντας τη στιγμή. Πιθανότατα ήταν ένα αποδεικτικό στοιχείο με αποδέκτες τους εντολείς της κατασκευής του μηχανισμού και της αποστολής του προς τη δικαστική λειτουργό.


Το άλλο διαγραμμένο βίντεο

Σε άλλο διαγραμμένο βίντεο του “αεροπόρου” με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2023 αποτυπώνονται κατοικίες δίπλα από την οδό Ηούς στην Κηφισιά, όπου η “Σύμπραξη Εκδίκησης” τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό έξω από πολυκατοικία ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας, που στο παρελθόν διέμενε και ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ανακτήθηκε επίσης, πλήθος εικόνων στα οποία αποτυπώνεται οπλισμός.

Σημειώνεται πως πάνω στον εκρηκτικό φάκελο, και συγκεκριμένα στην κολλητική ταινία, ανάμεσα σε μίγμα γενετικών τύπων, ανιχνεύτηκε και αυτός του 45χρονου πολυβολητή του Στρατού Ξηράς. Σύμφωνα με την γραμματέα της Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης Αναστασίας Ανθοπούλου, στις 22 ή 23 Ιανουαρίου 2023, ένα άτομο ηλικίας μεταξύ 45-55 χρόνων, ο οποίος υπέθεσε αρχικά ότι ήταν υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών της, παρέδωσε τον φάκελο-βόμβα. Τον φάκελο επιχείρησε να ανοίξει η δικαστική λειτουργός στις 12 Φεβρουαρίου 2024 όταν επέστρεψε από άδεια, ωστόσο ο σύζυγός της, παρατήρησε κάποιες καλωδιώσεις της βόμβας ζελατινοδυναμίτιδας, αποτρέποντας το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Σημαντική ποσότητα εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, εντοπίστηκε στην κατοχή του οπλουργού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επικοινωνίες πριν τον εκρηκτικό φάκελο

Επικοινωνίες είχαν καταγραφεί και πριν την αποστολή του εκρηκτικού φακέλου στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να έχει γίνει καμία αναφορά, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν οι αστυνομικοί. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι η αποστολή του εκρηκτικού φακέλου στη δικαστική λειτουργό, είχε εκδικητικό χαρακτήρα, αλλά τοποθετήθηκε ένας ιδεολογικός μανδύας. Ο 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, είχε υποβάλλει αρκετά αιτήματα συγχώνευσης και αναστολής των ποινών του, τα οποία είχαν απορριφθεί από την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, που αποτέλεσε στόχο δολοφονικής ενέργειας. Μάλιστα στην τελευταία απορριπτική απόφαση στα τέλη του 2023, άγνωστος είχε επικοινωνήσει με την γραμματέα της Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέροντας προειδοποιητικά: “Πες της (Πρόεδρο Εφετών) να βγάλει την απόφαση που πρέπει”.

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ο "βομβιστής" της τράπεζας στα Πετράλωνα  - Βίντεο του "αεροπόρου" με τη βόμβα στην Πρόεδρο Εφετών - εικόνα 2

Οι στρατιωτικοί είχαν φυσική παρουσία

“Συνυπηρετούντες” στις Ένοπλες Δυνάμεις, συγκατηγορούμενοι για “Σύμπραξη Εκδίκησης” και “Ένοπλη Απάντηση”, ο 45χρονος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς και ο 41χρονος οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας, που διατήρησε αρχικά το δικαίωμα της σιωπής. Οι δύο στρατιωτικοί, από την φυσική παρακολούθηση, προέκυψε να έχουν συναντηθεί έξι μέρες πριν από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα Πετράλωνα. Πέρα από την πιθανή προμήθεια εκρηκτικών και εκρηκτικών μηχανισμών στην εκτελεστική ομάδα που συντόνιζε ο 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού, οι δύο στρατιωτικοί φαίνεται να είχαν και φυσική παρουσία σε βομβιστικές και άλλες ενέργειες.

Η πληροφορία και οι συναντήσεις

Στις 15 Ιανουαρίου 2024, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφθασε η πληροφορία, που ανέφερε ότι ο 41χρονος οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας, δίνει εκρηκτικά σε ποινικούς, και σε άλλους που εμπλέκονται με τρομοκρατία. Η ίδια πληροφορία ανέφερε ότι ένα από τα άτομα που προμηθευόταν τα εκρηκτικά ήταν ο 45χρονος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς.

Από την φυσική παρακολούθηση τους προέκυψε ότι στις 19 Ιανουαρίου 2024, ο 41χρονος “αεροπόρος” πήγε στην πλατεία Αγίας Παρασκευής όπου συναντήθηκε με έναν 52χρονο, σεσημασμένο για ποινικές υποθέσεις, ο οποίος ενώ ήταν φυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού, είχε επαφές με τον 36χρονο έγκλειστο των ίδιων φυλακών, που είχε αρχηγικό και συντονιστικό ρόλο στην διάπραξη των βομβιστικών επιθέσεων και της αποστολής φακέλου-βόμβα στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα συναντήθηκε στην περιοχή του Ζωγράφου με τον 45χρονο πολυβολητή του Στρατού Ξηράς.

Συνάντηση στο ιχθυοπωλείο

Σημειώνεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2024, λίγο πριν τις συλλήψεις των 10 ατόμων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο 41χρονος “αεροπόρος” συναντήθηκε έξω από ένα ιχθυοπωλείο στον Γέρακα, με έναν 52χρονο συγκατηγορούμενο του, στον οποίο έδωσε ένα δερμάτινο σακίδιο πλάτης, ιδιαιτέρως βαρύ.

Ο 52χρονος μετά τη συνάντησή τους αποχώρησε με μοτοσυκλέτα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης. Σημειώνεται ότι στο σπίτι του 52χρονου στο Γαλάτσι μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, περίπου 6.000 ευρώ, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του οπλισμού σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

συμπραξη εκδικησης

Πήγε με το αυτοκίνητο του κουνιάδου του

Στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην έκρηξη σε κατασκευαστική εταιρεία στην οδό Ηούς στην Κηφισιά, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπιστώνουν ότι ο δράστης χρησιμοποιεί ένα μαύρο όχημα μάρκας ΚΙΑ CEED με σχάρα στην οροφή. Ο μαυροντυμένος άνδρας ανοίγει το πορτμπαγκάζ, φοράει ένα μπουφάν και κινείται προς τον στόχο, ενώ επιστρέφει γρήγορα επιβιβαζόμενος στο όχημα. Λίγο αργότερα παρατηρείται η λάμψη της εικόνας της έκρηξης από εξωτερική κάμερα σπιτιού. Αυτοκίνητο με πανομοιότυπα εξωτερικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούσε ο 45χρονος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς, το οποίο ανήκε στον αδερφό της συζύγου του, διοικητή αστυνομικού τμήματος των νότιων προαστίων. Ο αστυνομικός ανέφερε ότι τον Μάρτιο του 2023 είχε λάβει 4.000 ευρώ για την παραχώρηση του οχήματος χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, ενώ από την στιγμή που το παραχώρησε την αποκλειστική χρήση του είχε η αδερφή του και ο γαμπρός του.

Επ’ αμοιβή “στρατιωτικές” υπηρεσίες;

Οι αστυνομικοί, θεωρούν ότι τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, παρείχαν επ’ αμοιβή τις επικίνδυνες… υπηρεσίες τους, κάτι όμως που προς το παρόν δεν προκύπτει από τα στοιχεία των ερευνών. Εκτιμούν ότι οι “αμοιβές” είτε δίνονταν μέσου του άγραφου νόμου των φυλακών, τα λεγόμενα “χρωστούμενα”, δηλαδή “κάνε τη δουλειά, γράφτα και όταν θα βγω θα στα δώσω”, είτε από χρήματα που είχε εξοικονομήσει ο 36χρονος έγκλειστος από τις τουλάχιστον τέσσερις ένοπλες ληστείες (40.000 ευρώ), που είχε διαπράξει πριν συλληφθεί.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr