13.3 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑποζημίωση προσωπικού σε Μετακινήσεις άνω των 60 χλμ.

Αποζημίωση προσωπικού σε Μετακινήσεις άνω των 60 χλμ.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, σας μεταφέρει τον προβληματισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με την μη τήρηση της Νομοθεσίας ως προς την αποζημίωση που καταβάλλεται στο προσωπικό των ΕΔ, για μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας και ειδικότερα ως προς την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση για τις αυθημερόν μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού που μετακινείται σε απόσταση από 60 χλμ. και άνω από την έδρα της υπαγόμενης Μονάδας – Υπηρεσίας τους και η οποία ανέρχεται στο 1/3 της πλήρους ημερήσιας αποζημίωσης, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στα άρθρα 7, παρ. 1 και 8, παρ. 4 του (α) σχετικού.
  2. Συμφώνως του (γ) σχετικού εγγράφου της Γραμματείας Επαγγελματιών Οπλιτών της Ομοσπονδίας μας, η παραπάνω αποζημίωση δεν καταβάλλεται σε συνάδελφους μας που υπηρετούν στο 545 Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού (545 Α/Μ ΤΠ) της 5ης Αερομεταφερομένης Ταξιαρχίας (5η Α/Μ ΤΑΞ), για αυθημερόν μετακινήσεις που ξεπερνούν την προβλεπόμενη απόσταση των 60 χλμ. από την έδρα της Μονάδας και κατ΄ επέκταση δεν εκδίδονται και τα σχετικά φύλλα πορείας για να αποζημιωθεί το μετακινούμενο προσωπικό.
  3. Συγκεκριμένα προσωπικό του 545 Α/Μ ΤΠ, εκτέλεσε εκπαιδευτική πορεία προς το Όρος Ψηλορείτης με εκκίνηση από το σημείο Λάκκος Μυγερού, απόσταση η οποία ενώ υπερβαίνει τα 60 χλμ. από την έδρα της Μονάδας, εντούτοις και εν αντιθέσει των διαλαμβανομένων στο (α) σχετικό δεν έχει υλοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης φύλλων πορείας για την αποζημίωση της μετακίνησης τους.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι όποιες «παραλήψεις» ως προς τη μη αποζημίωση των συναδέλφων μας, έλαβαν χώρα από λάθος και δεν αποτελούν προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων σε βάρος του ορθού και δικαίου, καθώς επίσης φρονούμε ότι δεν μπορεί να τεθεί θέμα διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής της δικαιούμενης οικονομικής αποζημίωσης με διοικητικά μέτρα όπως αυτό της διάθεσης απαλλαγών στα στελέχη από την Διοίκηση της Μονάδος, μέτρο το οποίο συνιστά αδικία και διάκριση.
  2. Εισηγητής θέματος, Γραμματέας Θεμάτων ΕΠ.ΟΠ: Επιλοχίας (ΠΖ) Νικόλαος Αντωνόπουλος, τηλέφ. 6971 601974
  3. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος ΡώταςΑσμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος ΚυριακάκηςΑνχης (ΕΜ)