13.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΑ/ΓΕΣ Αντγος Γ. Κωστίδης: ''Γεια σου φίλε μου...'' - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός...

Α/ΓΕΣ Αντγος Γ. Κωστίδης: ”Γεια σου φίλε μου…” – Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Αντιστράτηγο Γεώργιο Γαρίνη

Του Ηλία Προύφα

Στη ”φωλιά” των Τεθωρακισμένων στο Λιτόχωρο Πιερίας, γράφτηκε σήμερα το πρωί η τελευταία σελίδα στο βιβλίο της ζωής του Μαυροσκούφη Αντιστράτηγου Γεώργιου Γαρίνη, ο οποίος έφυγε προχθές από τη ζωή στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

Οι οικείοι του, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του εκλίποντος Στρατηγού, ανάμεσα στους οποίους ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, όπου με όλες τις προβλεπόμενες τιμές έδωσαν τον τελευταίαο ασπασμό, αποχαιρετώντας το Στρατηγό Γεώργιο Γαρίνη.

Απόφοιτος της ΣΣΕ, τάξεως 1958 και Επίτιμος Διοικητής ΧΧ ΤΘΜ, ευτύχησε να δει πετυχημένα τα παιδιά και τα εγγόνια του με το γιο του Αθανάσιο να ακολουθεί μάλιστα τα βήματά του στη ΣΣΕ και τα Τεθωρακισμένα και να βρίσκεται σήμερα στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο ως Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR.

Η εξόδιος ακολουθία που εψάλη χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, του Διευθυντή Θρησκευτικού του Γ’ΣΣ/NRDC, Αντισυνταγματάρχη π. Ιωάννη Καραγιάννη και πλειάδας ιερέων, ιεροδιακόνων και ιεροψαλτών, ολοκληρώθηκε με πομπή στο κοιμητήριο, στις παρυφές του Ολύμπου.

Όπως κατέγραφε ο φακός του kranosgr.com, συγκινητικός ήταν ο αποχαιρετισμός του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, ο οποίος ενθυμούμενος τη συνάντησή ως Ανθυπίλαρχος με τον εκλιπόντα στον Αυλώνα, τον απεχαιρέτησε με την προσφιλή του φράση προς τους νέους Μαυροσκούφηδες, ”Γεια σου φίλε μου…”