13.3 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΓΕΣ - Φρουρές προτίμησης: Αναβαθμισμένη η διαδικασία προς όφελος των στελεχών

ΓΕΣ – Φρουρές προτίμησης: Αναβαθμισμένη η διαδικασία προς όφελος των στελεχών

Του Ηλία Προύφα

Το είπε και το έκανε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, σχετικά με την αναβάθμιση της διαδικασίας των μεταθέσεων στελεχών και την αποφυγή λαθών από χειριστές την Β2.

Φέτος για πρώτη φορά το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κοινοποίησε πολύ νωρίς τις μεταθέσεις, όμως δεν έλειψαν λάθη σε στελέχη τα οποία ενώ πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις έμειναν εκτός όχι μόνο από τις τακτικές αλλά και τις έκτακτες μεταθέσεις.

Προς τιμήν των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, Στρατηγού Δημήτριου Χούπη και Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, οι οποίοι αποκατέστησαν ΑΜΕΣΑ εξώφθαλμες αδικίες που ήρθαν εις γνώση τους…

Στους 4 πρώτους μήνες της Αρχηγίας του ο Αντιστράτηγος Κωστίδης, έχοντας την αμέριστη στήριξη του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια και του ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, με τους οποίους λειτουργούν προς όφελος του προσωπικού, σε άριστη συνεργασία, ξεπεράστηκε το πρώτο εμπόδιο που ήταν η καθυστέρηση στην κοινοποίηση των τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων.

Το δεύτερο πρόβλημα που έχει να κάνει με την αποφυγή λαθών αρχίζει να βρίσκει τη λύση του με δύο τρόπους. Ο πρώτος με την ”επιστροφή” των μεταθέσεων στις Διευθύνσεις των Όπλων και Σωμάτων (ήταν και επιθυμία του ΑΓΕΕΘΑ από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του) και ο δεύτερος με την προσθήκη ”δικλίδων ασφάλειας”, στην ετήσια υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης φρουρών προτίμησης.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΣΠΕΕΞ, από την 1η Σεπτεμβρίου 2024, τα στελέχη που θα υποβάλουν τις επιθυμίες τους για μετάθεση θα δουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή τις παρακάτω νέες επιλογές που θωρακίζουν καλύτερα τη διαδικασία. Και όλα αυτά μόνο σε 7 μήνες…

Προσθήκη ενημερωτικής/παραγράφου που θα αφορά στην υποχρέωση υποβολής ειδικής αναφοράς συνυπηρέτησης, από στελέχη που επιστρέφοντας από Άδεια Κύησης – Τοκετού εντός της τελευταίας πενταετίας δήλωσαν επιθυμία τοποθέτησης σε Δήμο και όχι Συνυπηρέτηση με το σύζυγο.

β. Αφαίρεση δυνατότητας τροποποίησης του πεδίου «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ» στην καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ», δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά εκπορεύονται από υπηρεσιακούς φορείς και είναι ήδη καταχωρημένα στο ΕΣΕΠ.

γ. Βελτιστοποίηση των διατιθέμενων επιλογών που αφορούν στη δηλούμενη «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ» Συζύγου και Τέκνων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

δ. Επικαιροποίηση υπηρεσιακών στοιχείων ειδικότητας και Μονάδας υπηρέτησης των συζύγων που υπηρετούν σε λοιπούς κλάδους των ΕΔ.

ε. Η αποδοχή από τους χρήστες κατά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής Τόπων Προτίμησης των όρων χρήσης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (email) του Τομέα Διαδικτύου (Internet Domain) «www.army.gr».

5. Ο χρονικός πίνακας ενεργειών των εμπλεκομένων Φορέων στις δηλώσεις τόπων προτίμησης, έχει όπως στο Παράρτημα «Α».

6. Οι ενέργειες των Στελεχών και του εμπλεκόμενου προσωπικού των Σχηματισμών – Συγκροτημάτων – Μονάδων – Ανεξ. Υπομονάδων – Υπηρεσιών, έχουν όπως στο Παράρτήμα «Β».

7. Τα συνήθη σφάλματα που έχουν διαπιστωθεί κατά τη διαδικασία προηγούμενων ετών, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον, έχουν όπως στο Παράρτημα «Γ».

8. Μέσω της παρούσας ηλεκτρονικής εφαρμογής, παρέχεται στα Στελέχη η δυνατότητα να καταστήσουν άμεσα την Υπηρεσία κοινωνό όλων των θεμάτων που τους απασχολούν, αναφορικά με τη συνολική διαδικασία των μεταθέσεων πλέον της διαδικασίας ιεραρχικής υποβολής έγγραφων αναφορών και φυσικής παρουσίας στην ιεραρχία του ΣΞ. Τυχόν παρέκκλιση από τα παραπάνω, δε συνάδει με την στρατιωτική δεοντολογία και ταυτόχρονα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Δείτε και το σχετικό έγγραφο: