13.3 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΔένδιας: Επεξεργαζόμαστε ένα σύγχρονο μισθολόγιο για τα στελέχη με καλύτερους μισθούς

Δένδιας: Επεξεργαζόμαστε ένα σύγχρονο μισθολόγιο για τα στελέχη με καλύτερους μισθούς

Στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας στάθηκε ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Την ίδια στιγμή, έστειλε και μηνύματα στην ΕΕ για την αμυντική της πολιτική και τον συνυπολογισμό των εξοπλιστικών δαπανών στα ελλείμματα.

«Καλύτεροι μισθοί στις ένοπλες δυνάμεις»

«Προσπαθούμε συνεχώς να φέρνουμε σε επαφή την κοινωνία με το έργο των ενόπλων δυνάμεων, το περίπτερο του υπουργείου δέχεται κάθε χρόνο πολλές επισκέψεις στην ΔΕΘ, η στρατιωτική καριέρα δεν είναι σέξι. Πρέπει να πείσουμε την νέα γενιά για να ενδιαφερθεί να μπει στις ένοπλες δυνάμεις. Η ζωή σου ανήκει στην πατρίδα σου στις ένοπλες δυνάμεις, πρέπει να βελτιώσουμε το αντίτιμο (τώρα δεν είναι αρκετό) όσων επιλέγουν να μπουν στις ένοπλες δυνάμεις παρέχοντάς τους πχ κατοικίες, επιδόματα. Θα τριπλασιάσουμε το μισθό όσων εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές, επεξεργαζόμαστε ένα σύγχρονο μισθολόγιο το οποίο σε εύλογο χρόνο θα προσφέρει καλύτερους μισθούς στα στελέχη», επεσήμανε.

Για το αντι drone σύστημα «Κένταυρος» ανέφερε πως «τα τρία από τα τέσσερα επίπεδα που το αποτελούν κατασκευάζονται στην Ελλάδα, ο Κένταυρος έχει καταρρίψει drone σε μάχη στην Ερυθρά Θάλασσα».