13.3 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΔικαίωση ΠΟΜΕΝΣ για την συνυπηρέτηση Στρατιωτικών με συζύγους που εργάζονται στο Δημόσιο...

Δικαίωση ΠΟΜΕΝΣ για την συνυπηρέτηση Στρατιωτικών με συζύγους που εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ εκφράζει την ικανοποίηση της, για την συμπερίληψη στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης, τροπολογία με την οποία υιοθετείται ένα βασικό αίτημα της Αντιπροεδρίας Μέριμνας Προσωπικού της Ομοσπονδίας μας σχετικά με την συνυπηρέτηση των συναδέλφων μας με συζύγους που υπηρετούν στο Δημόσιο Τομέα.

Ειδικότερα κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, ρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης», όπου στο άρθρο 56 αυτού προβλέπεται:

Άρθρο 56 Απόσπαση στο πλαίσιο  συνυπηρέτησης- Αντικατάσταση άρθρου 21 ν. 2946/2001

1. Το άρθρο 21 του ν. 2946/2001 (Α΄ 224), περί αποσπάσεων στο πλαίσιο συνυπηρέτησης, αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 21

1. Πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που ανήκουν οργανικά στους φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται στην περ. α` της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α` 143), και είναι σύζυγοι ή συμβιούντες κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 4356/2015 (Α`181) στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, των υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση της διαδικασίας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, σε υπηρεσία στην περιοχή, όπου υπηρετεί ο σύζυγος ή συμβιών.

 2. Η απόσπαση διενεργείται κατόπιν σχετικής αίτησης του υπαλλήλου και ολοκληρώνεται εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την υποβολή της αίτησης, με κοινή απόφαση των αρμόδιων οργάνων διορισμού των φορέων προέλευσης και υποδοχής.».

 2. Η παρ. 1 εφαρμόζεται και για τις εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αιτήσεις συνυπηρέτησης.

Το θέμα της έγκαιρης απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων που αποφαίνονται επί των θεμάτων συνυπηρέτησης είχε τεθεί επανειλημμένα ως αίτημα από την Αντιπροεδρία Μέριμνας Προσωπικού της Ομοσπονδία μας, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2018

Α. https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/296-pomens-synypiretisi-stratiotikon-me-syzygous-dimosiou-evlogia-i-efialtis

Β. https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/410-pomens-kathysterisi-sti-systasi-ypiresiakon-symvoulion-gia-apospaseis-syzygon-stratiotikon-pou-ergazontai-sto-dimosio-tomea

Γ. https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/1403-pomens-synypiretisi-stratiotikon-me-syzygous-tou-dimosiou-tomea-kai-dikastikon-ypallilon

όσο και με επιστολές και  επίσημες συναντήσεις με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και Βουλευτές όλων των κομμάτων.

Η θετική εξέλιξη και η επίλυση του ζητήματος, το οποίο ήταν για πολλά χρόνια βασικό αίτημα όλων των εν ενεργεία Στρατιωτικών, καθόσον παρατηρούνταν  μεγάλες δυσλειτουργίες στην σύσταση των υπηρεσιακών συμβουλίων και στην έκδοση αποφάσεων για απόσπαση  και αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική επιβεβαίωση της ορθότητας των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας.

Αποδεικνύει ότι η ΠΟΜΕΝΣ με την σοβαρότητα που την διακρίνει, την υπεύθυνη στάση και την δυναμική της φωνή, σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της, επικυρώνει συνεχώς την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και αποτελεί παράλληλα την μοναδική ελπίδα των Στρατιωτικών για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Εγγραφόμαστε  μέλη  στις  Πρωτοβάθμιες  Ενώσεις,  της  μεγάλης  οικογένειας  της Ομοσπονδίας μας https://pomens.gr/aitisi-eggrafis.

Δυναμώνουμε την Φωνή μας – Δυναμώνουμε την Συμμετοχή μας, προς όφελος όλων μας.

Χειριστής θέματος Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού ΠΟΜΕΝΣ: Νικόλαος Παναγιωτίδης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος ΡώταςΑσμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος ΚυριακάκηςΑνχης (ΕΜ)