13.3 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΔ’ Σώμα Στρατού: Επετειακή εκδήλωση για την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα

Δ’ Σώμα Στρατού: Επετειακή εκδήλωση για την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα

Στην εκδήλωση παρέστη η εγγονή του Παύλου Μελά Ναταλία Ιωαννίδη

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 120 ετών από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, παρουσία του διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη» αντιστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό ο διοικητής, ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τον επίτιμο αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) στρατηγό ε.α. Χαράλαμπο Λαλούση, την καθηγήτρια Νεότερης & Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ελπίδα Βόγλη και τον καθηγητή Λαογραφίας και κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μανόλη Βαρβούνη. Τον συντονισμό της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων που ακολούθησε των ομιλιών έκανε η Ευαγγελία Πάλλα, ιστορικός του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η εγγονή του Παύλου Μελά Ναταλία Ιωαννίδη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εκκλησιαστικών Αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και λοιποί προσκεκλημένοι.

ΠΗΓΗ: https://xronos.gr