13.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ''Επιχείρηση πατίνια'' - Το μπλόκο της τροχαίας Θεσσαλονίκης έξω από το Γ'ΣΣ

”Επιχείρηση πατίνια” – Το μπλόκο της τροχαίας Θεσσαλονίκης έξω από το Γ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Το ”κακό” με οδηγούς πατινιών στη συμπρωτεύουσα έχει παραγίνει. Οι καταγγελίες πολλές όπως πολλοί είναι και οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας.

Παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα και έλλειψη κράνους, είναι μόνο ορισμένες από τις παραβάσεις που καθημερινά παρατηρούνται από οδηγούς στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Επειδή λοιπόν η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο και ο κίνδυνος ατυχημάτων για πεζούς, οδηγούς οχημάτων αλλά και τους ίδιους τους οδηγούς πατινιών (από τη μη συμμόρφωση των οδηγών στον ΚΟΚ), είναι μεγάλος, η δραστήρια τροχαία Θεσσαλονίκης, διενήργησε όλη την τρέχουσα εβδομάδα εντατικούς ελέγχους για παραβάσεις του ΚΟΚ από από οδηγούς πατινιών.

Μάλιστα το πρώτο μπλόκο της τροχαίας στήθηκε στην είσοδο του Γ’ΣΣ, όπου κανένας από τους οδηγούς που ελέχθηκαν στη Λεωφόρο Στρατού, δε φορούσε το προστατευτικό κράνος, ούτε ένας…

Ευγενέστατοι οι άνδρες της τροχαίας ενημέρωναν τους οδηγούς για τις παραβάσεις τους, δίνοντας και τα ανάλογα πρόστιμα.

Δε μπορεί να οδηγείς πατίνι, ως ”ιππότης της ασφάλτου” σε κεντρικούς δρόμους, εντός πάρκων, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, χωρίς κράνος και να έχεις και την αποροία γιατί σε γράφουν…

Μετά τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της συμπρωτεύουσας σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό -παρά τις πολλές δυσκολίες λόγων των οδικών έργων – από τη Διοικήτρια Τροχαίας, Αστυνομική Διευθυντή Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου και τα στελέχη της, ήρθε η ώρα να μπει τάξη και στην κίνηση με τη συμμόρφωση στους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας των οδηγών πατινιών.

Ναι στα πατίνια αλλά με τήρηση από τους οδηγούς του ΚΟΚ. Οι έλεγχοι είναι κάτι που το θέλουν και το επικροτούν οι τοπικές αρχές και οι πολίτες και θα πρέπει να συνεχιστούν!