13.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕ.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς ΥΕΘΑ: Τοποθετήστε άμεσα ιατρό στο Στρατόπεδο Πετροχωρίου!

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς ΥΕΘΑ: Τοποθετήστε άμεσα ιατρό στο Στρατόπεδο Πετροχωρίου!

Τα τελευταία χρόνια, στην πόλη της Ξάνθης, παρατηρείται μία πρωτοφανής υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών που παρέχονται, τόσο στους στρατιωτικούς, όσο και στους μή στρατιωτικούς κατοίκους της, μιας και το στρατιωτικοί νοσοκομείο ανταγωνίζεται το πολιτικό, για το ποιό απαξιώνεται γρηγορότερα!

Σε αυτή την “κούρσα”, έρχεται να προστεθεί και το ΣΤΕΠ του Στρατοπέδου Πετροχωρίου, το οποίο τον τελευταίο καιρό έμεινε χωρίς ιατρό! Εκατοντάδες στελέχη και στρατεύσιμοι δραστηριοποιούνται χωρίς υγειονομική υποστήριξη!

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κοινωνεί το πρόβλημα στον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας άμεσες λύσεις!

Κύριε Υπουργέ.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες απαντήσεις– επιβεβαιώσεις σας ότι όλα πάνε καλά σε πλήθος κοινοβουλευτικών ερωτήσεων αναφορικά με την υγειονομική περίθαλψη που παρέχει το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (212 ΚΙΧΝΕ) στους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, η πραγματικότητα έρχεται, για ακόμη μία φορά, να σας διαψεύσει.

Μέχρι πρόσφατα, το πρόβλημα τις παντελούς υποβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους στρατιωτικούς της Ξάνθης, χωρίς να υπολογίζονται οι τραγικές ελλείψεις του πολιτικού νοσοκομείου, περιορίζονταν στην υποστελέχωση του 212 ΚΙΧΝΕ. Εδώ και λίγο καιρό, φαίνεται ότι οι πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατάφεραν να επεκτείνουν το πρόβλημα στην καρδιά του Στρατεύματος, στο Στρατόπεδο του Πετροχωρίου Ξάνθης, καθώς ο μοναδικός ιατρός ειδικότητας Γαστρεντερολόγου, που υπηρετεί σε αυτό, αναγκάζεται να μετακινείται στο ως άνω στρατιωτικό νοσοκομείο (212 ΚΙΧΝΕ), αφήνοντας υγειονομικά ακάλυπτους εκατοντάδες στρατιωτικούς και στρατιώτες των Μονάδων του Πετροχωρίου!

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η μετακίνηση του παραπάνω ιατρού εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση μετακίνησης ιατρών, παρά στην πρόσληψη νέων για πλήρωση των κενών θέσεων, όπως συμβαίνει και στα πολιτικά νοσοκομεία, εξαιτίας της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης εν γένει υγειονομικών δομών της χώρας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα χέρια ιδιωτών.

Δεν θέλουμε επίσης να φανταστούμε ότι σιγά σιγά «χτίζεται» αυτό που ως «ευχή» επεσήμανε το Υπουργείο Υγείας σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης με αριθμ. πρωτ. 5317/26.06.2024 και θέμα «Μετεγκατάσταση του 212 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης», ότι δηλαδή: «…. δεν έχει περιέλθει σε γνώση της 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης η πρόταση αυτή. Σε περίπτωση που συζητηθεί το θέμα, η Διοίκηση της 4ης Υ.Πε. είναι θετική …».

Σας υπενθυμίζεται, η τραγική απώλεια συναδέλφου μας, ο οποίος την 30 Μαρτίου 2023, κατά τη διάρκεια νυκτερινής εκπαίδευσης, κατέρρευσε έξω από το Διοικητήριο της Μονάδας του, εντός του Στρατοπέδου Πετροχωρίου και κατέληξε την επόμενη ημέρα! Ένα τραγικό γεγονός, το οποίο, ως φαίνεται, όχι μόνο δεν ήταν αρκετό ώστε να κινητοποιήσει το «σύστημα», αναβαθμίζοντας την υγειονομική περίθαλψη, τόσο εντός του Στρατοπέδου όσο και εκτός αυτού, αλλά αντιθέτως ξεχάστηκε! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το ότι, το ίδιο Στρατόπεδο που θρήνησε στέλεχός του, δεν διαθέτει ιατρό;

Κατόπιν των παραπάνω διαμαρτυρόμαστε εντόνως και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου:

–     να καλυφθεί υγειονομικά το Στρατόπεδο Πετροχωρίου, με τις ειδικότητες ιατρών που αναγκαιούν για την υγειονομική κάλυψη των συναδέλφων μας,

–     να στελεχωθεί πλήρως με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες ιατρών και νοσηλευτικού/βοηθητικού προσωπικού και το 212 ΚΙΧΝΕ και

–     να παύσει η μετακίνηση ιατρών από δομή σε δομή, τα δε τυχόν υπάρχοντα κενά να πληρωθούν με γενναίες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.