13.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΗ διάθεση Octavia από τη 12η Μεραρχία στο Στρατηγό Λαλούση και η...

Η διάθεση Octavia από τη 12η Μεραρχία στο Στρατηγό Λαλούση και η άρνησή του…

Του Ηλία Προύφα

Το ήθος και η εντιμότητα του πρώην ΑΓΕΣ, Στρατηγού Χαράλαμπου Λαλούση, είναι γνωστά, τόσο από τη θητεία του στο στράτευμα, όσο και από το μικρό διάστημα της υπουργίας του στο Προστασίας του Πολίτη.

Το ίδιο συνεχίζει και ως επίτιμος απόστρατος Στρατηγός – Αρχηγός Γενικού Επιτελείου.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν στο kranosgr.com, αυτές τις ημέρες ο πρώην ΑΓΕΣ, βρίσκεται στον Έβρο, όπου περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται οι επίτιμοι Στρατηγοί και κυρίως οι επίτιμοι Αρχηγοί Επιτελείων, δικαιούνται μια σειρά προνομίων όπως η διάθεση και μετακίνησή τους για κάποιες ημέρες, όταν μεταβούν σε περιοχές σχηματισμών, με υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Πράττοντας σωστά λοιπόν η 12η Μεραρχία και συγκεκριμένα ο Διοικητής της Υποστράτηγος Γιάννης Κορρές, πρότεινε στο Στρατηγό Λαλούση, υπηρεσιακό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Στρατηγός Λαλούσης, ευγενικά το αρνήθηκε να του διατεθεί υπηρεσιακό όχημα με στέλεχος ή στρατιώτη οδηγό και μάλιστα νοίκιασε δικό του από εταιρεία της περιοχής.

Κι όπως είπε ο ”πληροφοριοδότης” του Έβρου, ”για μία ακόμη φορά, σωστός ο Μπάμπης, που θα μπορούσε να κάνει τα μπάνια του στην Καλαμάτα, αλλά επέλεξε τον Έβρο”…