13.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗ ΔΙΚΕ τίμησε την επέτειο της Άλωσης Τριπολιτσάς

Η ΔΙΚΕ τίμησε την επέτειο της Άλωσης Τριπολιτσάς

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 203 έτη από την «Άλωση της Τριπολιτσάς», την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 11:30, οργανώθηκε από την ΔΙΚΕ (IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ») και πραγματοποιήθηκε βιβλιοπαρουσίαση του ιστορικού τόμου των εκδόσεων της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, με τίτλο: «Απομνημονεύματα Στρατηγού Βλαδίμηρου Θ. Κολοκοτρώνη», στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρίπολης.
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:30, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο Τρίπολης, η οποία περιέλαβε:

  • Παραδοσιακούς Χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης.
  • Ομιλία από τον Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου, Ιστορικό Ερευνητή, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Σορβόννης, κ.Ιωάννη Αντωνόπουλο.
  • Συναυλία με επετειακά τραγούδια, από τη Στρατιωτική Μουσική της Μεραρχίας και τη Χορωδία Τρίπολης.
    Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν τμήματα από τα 9ο – 11ο ΣΠ και την 124 ΠΒΕ.
    Στις εκδηλώσεις παρέστησαν πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και εκπρόσωποι των Φορέων Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Συλλόγων.