13.3 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΗ 80 ΑΔΤΕ παρούσα στην εκδήλωση του “ΠΟΚΙΝΗΜΑΤΟΣ” των Σφουγγαράδων

Η 80 ΑΔΤΕ παρούσα στην εκδήλωση του “ΠΟΚΙΝΗΜΑΤΟΣ” των Σφουγγαράδων

Ήταν όλη η Κάλυμνος παρούσα στην φετινή εκδήλωση του “ΠΟΚΙΝΗΜΑΤΟΣ” των Σφουγγαράδων.

Εντυπωσιακή, ενδιαφέρουσα, γεμάτη παράδοση, ιστορία και αναμνήσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκινητικές στιγμές, η εκδήλωση αναβίωσης-αναπαράστασης του “Ποκινήματος” των Σφουγγαράδων της Καλύμνου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024,για 2η συνεχόμενη χρονιά,  για να θυμηθούν οι παλιοί που τα βίωσαν και να τα γνωρίσουν οι νέοι, που καλούνται με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση, αλλά και στην διατήρηση της ταυτότητας του νησιού, να τα προστατέψουν και να τα συνεχίσουν.

Κάτοικοι της Καλύμνου, επισκέπτες του νησιού, μικροί και μεγάλοι, κατέκλυσαν το χώρο μπροστά από το Επαρχιακό Μέγαρο και σε όλη την προκυμαία. Ο μεγάλος αριθμός καρεκλών που τοποθετήθηκε δεν ήταν αρκετός για να καλύψει όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε. Η προσέλευση του ήταν συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και αρκετός ο κόσμος που την παρακολούθησε όρθιος, από την προκυμαία και τον χώρο που είχε οριοθετηθεί.

Παρών ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κκ Παϊσιος, οι Τοπικές Αρχές του νησιού (Πολιτικές ,στρατιωτικές, Σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι Φορέων κα). Από εκτός Καλύμνου παραβρέθηκαν Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος , ο Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης που συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Σπυρίδη Διοσμάκη και το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Αγγελή ,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιωάννης Πάππου ,εκπρόσωποι αποδήμων, η πολιτεύτρια της ΝΔ Κατερίνα Εμμανουήλ.

ΠΗΓΗ: https://kalymnos-news.gr