13.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΘερινές εκτιμήσεις για χειμερινές κρίσεις...

Θερινές εκτιμήσεις για χειμερινές κρίσεις…

Του Ηλία Προύφα

Πολύ καλός, πάρα πολύ καλός γνώστης στα των Ενόπλων Δυνάμεων που επικοινώνησε μαζί μας, με αφορμή το σχόλιο για τα σενάρια της 1ης Στρατιάς, ανέφερε ως ασφαλή εκτίμηση – πρόβλεψη – πρόγνωση τα εξής:

# Ισχυρή στήριξη από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και το Μέγαρο Μαξίμου στη νυν στρατιωτική κάτι που αποκλείει τις κρίσεις αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

#Δυνατός παίχτης ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Μπολομύτης. Μην ξεχνάτε το ”πάθημα” ανώτατου αξιωματικού που τον είχε ζητήσει ο Αντιστράτηγος Κωστίδης ως ΑΣΔΥΣαρχης να πάει μαζί του στην ΑΣΔΕΝ και αυτός αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας ότι από την ΑΣΔΥΣ δεν έχεις μέλλον. Έλα όμως που από την ΑΔΣΥΣ έγινε αρχηγός και δύο αντιστράτηγοι μέλη του ΑΣΣ…

#Καλό όνομα εντός και εκτός Πενταγώνου έχει ο Αντιστράτηγος Κορωνάκης και μάλιστα πολύ ψηλά…

# ”Μάχη” των Υποστράτηγων Μανουρά, Καβιδόπουλου, Ηλιόπουλου, Μπουντλιάκη και Κολοκοτρώνη για το ΑΣΣ.

# ”Μάχη” Βακεντή – Μανουρά για την ΑΣΔΕΝ, με πιθανότερο το σενάριο της μετακίνησης του Αντιστράτηγου Βακεντή στην ΑΣΔΕΝ και του Στρατηγού Μανουρά στη θέση του Προκόπη Μαυραγάνη.

# ”Μάχη Κολοκοτρώνη – Μπουντλιάκη – Ηλιόπουλου (εάν μπουν στο ΑΣΣ) για το Γ’ΣΣ αν και δεν αποκλείεται το όνομα του Αντιστράτηγου Παναγιώτη Καβιδόπουλου εάν προαχθεί και δεν τοποθετηθεί στο Δ’ΣΣ που το γνωρίζει άριστα…

Θερινές εκτιμήσεις για χειμερινές κρίσεις…