13.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαμμένος: «Ο δικτάτορας Ερντογάν θέλει θερμό επεισόδιο για να σύρει την Ελλάδα...

Καμμένος: «Ο δικτάτορας Ερντογάν θέλει θερμό επεισόδιο για να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» (video)

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου. Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τη χαρακτηριστική ατάκα «ο δικτάτορας Ερντογάν επιδιώκει θερμό επεισόδιο με στόχο να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», έδωσε το στίγμα.

Ο κ.Καμμένος θύμισε την ελληνική αντίδραση του 2018, όταν η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» είχε κόψει τα καλώδια του τουρκικού Barbaros και πρόσθεσε: «Οποιοσδήποτε παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία, πρέπει να λάβει άμεσα απάντηση».

Για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου δήλωσε πως είναι καλή, αρκεί να συνδυαστεί με μία ανάλογη συμφωνία με την Κύπρο. Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να μείνει ακάλυπτη η ζώνη ανατολικά του 28ου μεσημβρινού. Η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί μειωμένη επήρεια των νησιών».

Για το ελληνικό αίτημα σύγκλησης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε: «Πρέπει να γίνει επίκληση των όρων για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, προκειμένου να καταλάβει ο Ερντογάν ότι κάνει επιθετική ενέργεια όχι μόνο κατά της Ελλάδας αλλά και κατά της Ε.Ε.».

ΠΗΓΗ: https://www.newsbreak.gr