Το ΙΤΕ/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις, ότι το πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων διττής χρήσης του ΝΑΤΟ DIANA, προσκαλεί καινοτόμες επιχειρήσεις να υποβάλλουν προτάσεις για να ενταχθούν, σε τρεις στρατηγικούς τομείς ενδιαφέροντος: ενέργεια, ασφάλεια πληροφοριών και εφαρμογές τηλεπισκόπησης και επιτήρησης (Energy Resilience, Secure Information Sharing, Sensing and Surveillance Challenge).
Το πρόγραμμα DIANA καλεί τις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις να προτείνουν λύσεις διττής χρήσης (dual use) σε κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία, δηλαδή τόσο σε θέματα άμυνας όσο και ασφάλειας.
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα λάβουν επιχορήγηση για να αναπτύξουν περεταίρω την τεχνολογία τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε πρώτη φάση στις δομές επιτάχυνσης σε ΗΠΑ, Δανία, Ιταλία, Εσθονία και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις δοκιμών. Παράλληλα θα επωφεληθούν από την επαφή με επενδυτές και τελικούς χρήστες, ενώ θα έχουν υποστήριξη στην μετάβαση και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.
Οι επιχειρήσεις των οποίων οι προτάσεις θα θεωρηθούν εξαιρετικά υποσχόμενες, θα προσκληθούν σε διαδικτυακή συνέντευξη, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την επιλογή περίπου 30 επιχειρήσεων.
Οι παραπάνω επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ και θα γίνουν δεκτές στην πρώτη φάση του προγράμματος επιτάχυνσης (Boot-cam).
Στο τέλος της πρώτης φάσης, σε μικρότερο αριθμό εταιρειών θα προσφερθεί πρόσθετη επιχορήγηση έως 300.000 ευρώ και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος επιτάχυνσης που ονομάζεται «Scale». Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, οι εταιρείες θα επικεντρωθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογικής λύσης, στην ανάπτυξη στρατηγικών μετάβασης και στη συνεργασία με επενδυτές και τελικούς χρήστες.
Οποιαδήποτε επιχείρηση με έδρα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι επιλέξιμη να υποβάλει αίτηση στις προσκλήσεις του DIANA.
Υπενθυμίζεται ότι το ΙΤΕ/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ έχει επιλεγεί ως σημείο φιλοξενίας του Επιταχυντή Αμυντικής Καινοτομίας στην Κρήτη, ενώ συμμετέχει στο πρόγραμμα DIANA και με ένα κέντρο δοκιμών στην Πάτρα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε
στην ιστοσελίδα του Δικτύου ΠΡΑΞΗ https://praxinetwork.gr/nea/
και στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ https://www.diana.nato.int/challenges.html
Σχετικά με το «Δίκτυο ΠΡΑΞΗ»
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ, www.forth.gr), ξεκίνησε από την ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς υποστήριξης της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαθέτοντας 25ετή και πλέον εμπειρία και τεχνογνωσία, απασχολώντας περισσότερα από 30 στελέχη υψηλής ακαδημαϊκής κατάρτισης, με παρουσία σε 5 πόλεις της Ελλάδας και ισχυρά διεθνή δίκτυα συνεργατών, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της ερευνητικής κοινότητας σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, παρέχοντας υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες σε εταιρείες, ιδρύματα, και οργανισμούς, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστηρίζει καθημερινά την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης με υπηρεσίες ενημέρωσης, δικτύωσης και συμβουλευτικής σε θέματα χρηματοδοτήσεων, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, επιχειρηματικής ευφυίας, και ανάπτυξης νέων προϊόντων και αγορών.
Επιπλέον, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ ορίστηκε Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για το νέο Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» (2021-2027) από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) σε 13 θεματικές περιοχές. Είναι Εθνικό Σημείο Επαφής από το 1998 αναφορικά με τα προγράμματα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία και αποτελεί επίσημο φορέα ενημέρωσης και υποστήριξης ελληνικών οργανισμών για τη συμμετοχή τους σε αυτά.
Περισσότερες πληροφορίες:
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ | Ιωάννα Ηλιάδη | [email protected] | 210 3607690