13.3 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟυκρανία: Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Kalashnikov στα πεδία των μαχών

Ουκρανία: Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Kalashnikov στα πεδία των μαχών

Ο ρωσικός στρατός έχει ξεκινήσει τη δοκιμή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών εγχώριας κατασκευής σε πολεμικές επιχειρήσεις, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με την Ουκρανία. Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», που διαρκεί σχεδόν τρία χρόνια, έχει επιφέρει σημαντικές απώλειες, με τη Ρωσία να χάνει χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα και άρματα μάχης. Ως απάντηση, φαίνεται ότι η χώρα στρέφεται σε πιο καινοτόμες επιλογές για τα στρατιωτικά της μέσα.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που κατασκευάζονται από τον Όμιλο Kalashnikov βρίσκονται τώρα σε φάση δοκιμών σε παραμεθόριες περιοχές, όπου αξιολογούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες, σύμφωνα με την εταιρεία. Παρόλο που η Kalashnikov είναι γνωστή κυρίως για την κατασκευή όπλων, δραστηριοποιείται επίσης στην παραγωγή χερσαίων οχημάτων και σκαφών. Οι νέες αυτές μοτοσυκλέτες χαρακτηρίζονται από την εταιρεία ως στρατηγικά πλεονεκτικές, κυρίως λόγω του χαμηλού θορύβου και της έλλειψης θερμικής ακτινοβολίας, γεγονός που τις καθιστά δύσκολα ανιχνεύσιμες από θερμογράφους.

Οι μοτοσυκλέτες αυτές είναι μονοθέσιες, με ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και μετάδοση μέσω αλυσίδας. Διαθέτουν επίσης ενσωματωμένο σύστημα μπαταρίας ιόντων λιθίου, το οποίο είναι στερεωμένο στο πλαίσιο και δεν αφαιρείται. Η χρήση τέτοιων μοτοσυκλετών στο πεδίο της μάχης αποτελεί μια στρατηγική επιλογή που στοχεύει στη σιωπηλή και αόρατη μετακίνηση στρατευμάτων.

Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται, με εκτεταμένες απώλειες σε ανθρώπους και υποδομές. Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη βασιστεί σε εγχώριες λύσεις ηλεκτρικών οχημάτων, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Delfast, για τη μεταφορά όπλων όπως οι πύραυλοι NLAW, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την καταστροφή ρωσικών αρμάτων. Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί από την Ουκρανία για αθόρυβη μεταφορά ελεύθερων σκοπευτών και για την εκτέλεση επιχειρήσεων σε ποτάμια και άλλες υδάτινες περιοχές.

Από την πλευρά της, η Ρωσία προσπαθεί να ανταποκριθεί χρησιμοποιώντας τα δικά της μη συμβατικά οχήματα, με την Kalashnikov να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παροχή καινοτόμων λύσεων για το πεδίο της μάχης.