13.3 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ Δένδιας… παίζει μόνος του

Ο Δένδιας… παίζει μόνος του

Τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του ALPHA

Δείτε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του ALPHA και της ALCO παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

H τραγωδία στα Τέμπη

Για αδικαιολόγητη καθυστέρηση των ερευνών για την τραγωδία, καθώς και του προσδιορισμού της δίκης των υπαιτίων, κάνει λόγο το 75% των ερωτηθέντων.

Το 50% είναι δυσαρεστημένο με τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Δένδιας… παίζει μόνος του

Πρώτος με… double score ως πιο επιτυχημένος υπουργός και προς τον δεύτερο, είναι ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καταλαμβάνει το 26% και ακολουθείται από τον Κυριάκο Πιερρακκάκη (13%).

Τρίτος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης (7%) και ακολουθούν οι Κωστής Χατζηδάκης (4%), Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (4%), Βασίλης Κικίλιας (3%), άλλος (11%) και «κανένας» (51%).

Τι απαντούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ

Παρόμοιες είναι οι απαντήσεις και όσων ψήφισαν ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2023. Εδώ, το προβάδισμα του Νίκου Δένδια διευρύνεται, αγγίζοντας το συντριπτικό 48%.

Ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται «ο πιο έμπιστος», καθώς διατηρεί το προβάδισμά του έναντι των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός καταλαμβάνει το 27%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται πολύ πίσω του (μόλις 10%).

Ακόμα χαμηλότερα συναντάμε τον Κυριάκο Βελόπουλο (6%), τον Δημήτρη Κουτσούμπα (5%), τον Στέφανο Κασσελάκη (4%), τον Δημήτρη Νατσιό (3%), τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (2%) και την Αφροδίτη Λατινοπούλου (1%).

Ο… «Κανένας» βρίσκεται, διαχρονικά ψηλά,  στο 37%.