13.3 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ ζημιάρης Νίκος Δένδιας

Ο ζημιάρης Νίκος Δένδιας

Του Χρήστου Μπολώση

Γενικά ο κ. Δένδιας είναι άτακτο παιδί και δύσκολα μπαίνει σε καλούπια. Για τα 50 χρόνια της εισβολής στην Κύπρο, το τουρκικό ΥΠΑΜ αποθέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας συγχρόνως τον κ. Δένδια ότι υπονομεύει «την κοινή θέση που διατύπωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας με εποικοδομητική προσέγγιση».

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ δεν το άφησε να πέσει κάτω και δήλωσε: «Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να “ευχαριστήσει” τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις “υπηρεσίες” τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημοκρατία». Την απάντησή του αυτή ο Έλληνας ΥΕΘΑ δημοσίευσε και στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην εποχή του δεν «διεκδικούμε τίποτα», της «αυτοσυγκράτησης», των τεμενάδων και των «ήρεμων νερών μεν, στη “Γαλάζια Πατρίδα” δε», έρχεται ο κ. Δένδιας και τους χαλάει τη σούπα.

Βλέπετε, αυτός λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν κρύβεται, όπως ο Θωμάς ο Μακρυκώστας (Κώστας Χατζηχρήστος), που εκλιπαρούσε τον συγχωριανό του κύριο Περδικούλη (Λαυρέντη Διανέλλο) να μη λέει ονόματα («Μη λες ονόματα, κύριε Περδικούλη μου»).

ΠΗΓΗ: https://www.antinews.gr