13.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑ«Ο την χάριν των θαυμάτων ουρανόθεν κομισάμενος»: Το θαύμα της Παναγίας σε...

«Ο την χάριν των θαυμάτων ουρανόθεν κομισάμενος»: Το θαύμα της Παναγίας σε Ταγματάρχη

Του Ηλία Προύφα

Στο αγαπημένο Μοναστήρι, της προστάτιδός της Παναγίας Μεταλλειορυχίτισας Ακρωτηριανής Σεριφιώτισας Θεραπεύτριας, όπως είναι το προσωνύμιο που έχει δώσει η ίδια η Παναγία, βρέθηκε προχθές η Ανθυπασπιστής της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα.

Επτά χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα, με την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, η μόνη διασωθείσα της μοιραίας πτώσης, Ανθυπασπιστής Πλεξίδα, είχε αποδώσει τη σωτηρία της σε θαύμα της Παναγίας Ακρωτηριανής.

Έκτοτε, κάθε χρόνο βρίσκεται στο Μοναστήρι, όπου μαζί με το σύζυγό της και συναδέλφους από το Στρατό Ξηράς και κυρίως από την Αεροπορία Στρατού, τιμούν τη χάρη της Παναγίας.

Φέτος ανάμεσα στα στελέχη που παρευρέθηκαν ήταν η σύζυγος του πεσόντα κυβερνήτη του μοιραίου Ελικοπτέρου Χιούι Νατάσσα Νάκου και ο Ταγματάρχης Ιωάννης Σπυρτινούδης, ο οποίος κρατήθηκε στη ζωή χάρη στις προσευχές της Γερόντισσας Ανθοδόχης και στη χάρη της Παναγίας μας.

Όπως ανέφερε η ίδια η Ανθυπασπιστής Βασιλική Πλεξίδα:

Μας αξίωσε ο Θεός για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στις 13 Ιουλίου 2024 να εορτάσουμε την Παναγία μας την Μεταλλειορυχίτισα και ταυτόχρονα την Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για την διάσωση μου και την πλήρη και ταχεία ανάρρωση μου από την Παναγία μας την Ακρωτηριανή Σερφιώτισα Θεραπεύτρια!!! 

Σημαντική αυτή η εορτή της Παναγίας μας, καθώς παρευρέθησαν εκεί τρία από τα Μέγιστα εξίσου Θαύματα της Παναγίας μας. Ο κ.Ιωάννης Κόντες όπου Θαυματουργικά επιβίωσε έπειτα από εφτά εγκεφαλικά, ο κ. Μιχάλης Καλέλης ομογενής από τον Καναδά, όπου επίσης έγινε καλά από το Θαυματουργό Λαδάκι της Παναγίας μας με Λευχαιμία και ο Ταγματάρχης Ιωάννης Σπυρτινούδης, ο οποίος κρατήθηκε στη ζωή έπειτα από οξύ έμφραγμα! 

Η εξιστόρηση της ομολογίας τους, μας συγκλόνισε!  

 Ιδιαίτερη συγκίνηση μας προκάλεσε η παρουσία της κ. Νατάσας Νάκου σύζυγο του πεσόντα Κυβερνήτη του ελικοπτέρου  Αντιστρατήγου Δημοσθένη Γούλα. Με την παρουσία τους, επίσης μας τίμησαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής μετά των οικείων των, καθώς και εκπρόσωποι του Λιμενικού της Σερίφου. Παρέστη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Βόλου κ. Μελπομένη Λαζάρου, ο τέως Δήμαρχος της Σερίφου ο κ. Αντώνης Αντωνάκης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της Σερίφου, πλήθος πιστών, προκειμένου να προσκυνήσουν και να ευχαριστήσουν τη Χάρη της Παναγίας μας!

Η Χάρη της Παναγίας μας να μας ενισχύσει όλους στον πνευματικό αγώνα και τα πνευματικά μας όπλα να γίνουν τόσο ισχυρά και αήττητα, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις αντίξοες καταστάσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο!