13.3 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠαρουσία ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Αξιωματικών της ΣΣΑΣ

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Αξιωματικών της ΣΣΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης παρέστη σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στη Θεσσαλονίκη.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Αξιωματικούς.

Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης και ο Διοικητής ΣΣΑΣ Υποστράτηγος (ΥΙ) Γεώργιος Γκούβας.

Ακόμη παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, εκπρόσωποι την Βουλής των Ελλήνων, Κομμάτων, Σωμάτων Ασφαλείας, Πρεσβειών, Επίτιμοι Αρχηγοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και συγγενείς των νέων Αξιωματικών.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 44 Αξιωματικοί, εκ των οποίων 27 του Στρατού Ξηράς, πέντε του Πολεμικού Ναυτικού, εννέα της Πολεμικής Αεροπορίας και τρεις του Κοινού Σώματος Νομικού.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από την ιστορική Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή που εκπαιδεύει Αξιωματικούς-Επιστήμονες και ενώνει το ακαδημαϊκό υπόβαθρο με την προσφορά στην Πατρίδα, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους ορκισθέντες Αξιωματικούς στις οικογένειες τους καθώς και στο ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής.

Με την αποφοίτηση ανοίγονται μπροστά τους νέοι ορίζοντες. Τους προτρέπω να συνεχίσουν να επιμορφώνονται, να διευρύνουν την κριτική τους ικανότητα και να διαμορφώνουν στρατηγική αντίληψη, ακολουθώντας μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και διακεκριμένες σχολές και ακαδημίες του εξωτερικού. Το Σώμα των Αξιωματικών, στο οποίο ανήκουν, απολαμβάνει της αναγνώρισης του συνόλου της κοινωνίας μας. Μια αναγνώριση που εδράζεται στην επιστημονική επάρκεια, τον επαγγελματισμό, την κοινωνική προσφορά, την πολυεπίπεδη κατάρτιση των Αξιωματικών της ΣΣΑΣ.

Η ΣΣΑΣ αναβαθμίζεται συνεχώς. Ιδρύσαμε το Τμήμα Πληροφορικής που θα συμβάλει καθοριστικά στη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει των σύγχρονων προκλήσεων κυβερνοασφάλειας

Εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι τους περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη και θα είμαστε έμπρακτα δίπλα σε κάθε τους προσπάθεια. Εύχομαι από καρδίας υγεία και καλή σταδιοδρομία».