13.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΠροβατώνας: Αύξηση επικινδυνότητας στο 3 - Τι ισχύει με τα δασοπερίπολα στο...

Προβατώνας: Αύξηση επικινδυνότητας στο 3 – Τι ισχύει με τα δασοπερίπολα στο Δ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Στο 3 αυξάνεται από αύριο ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς, στην περιοχή Προβατώνα Έβρου, θέτοντας σε επιφυλακή και το Στρατό Ξηράς.

Όπως δημοσιεύσαμε πριν λίγο οι επόμενες ώρες και ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα είναι δύσκολες για πυρκαγιές που ήδη έχουν αρχίσει και εκδηλώνονται.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές στο Μοναστηράκι Αλεξανδρούπολης και στην Αρίσβη Λέσβου, ενώ νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγα λεπτά στη Νέα Ζίχνη Σερρών.

Όσον αφορά τα δασοπερίπολα με δείκτη επικινδυνότητας 2, όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, αυτά πραγματοποιήθηκαν προληπτικά, όχι μόνο στην 7η Ταξιαρχία, αλλά σε όλο το Δ’ΣΣ, μετά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για αυξημένο κίνδυνο.

Συγκεκριμένα με διαταγή του Στρατηγού Διοικητή του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου, ο οποίος ακολουθώντας τις εντολές και κατευθύνσεις του ΓΕΣ, διενεργήθηκε εκπαίδευση δασοπεριπόλων κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου με σκοπό την εκπαίδευση, εξοικείωση και αποτροπή πυρκαγιών.

Δυστυχώς, δεν πέρασαν πολλές ώρες από την εκπαίδευση και ήδη φωτιά καίει περιοχή στο Μοναστηράκι Άλεξανδρούπολης, το οποίο βρίσκεται κοντά σε μονάδες στρατού του Δορίσκου και των Φερών.