13.3 C
Athens
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣενάρια πολέμου με την Ελλάδα κάνει Τούρκος αναλυτής - Δείχνει χερσαίο στόχο...

Σενάρια πολέμου με την Ελλάδα κάνει Τούρκος αναλυτής – Δείχνει χερσαίο στόχο την Αλεξανδρούπολη

Έχουν ξεφύγει με τις προκλήσεις Τούρκοι αναλυτές, καθώς σε live μετάδοση ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Τουρκίας παρουσίασε το πώς η χώρα μπορεί να κάνει απόβαση στην Ελλάδα και πού έχει αδυναμίες ο ελληνικός και ο τουρκικός στρατός, προβάλλοντας ρεαλιστικά σενάρια πολέμου.

Ο ίδιος, επισείει τον κίνδυνο στον αέρα για τους Τούρκους και δείχνει χερσαίο στόχο την Αλεξανδρούπολη!

Ο συγκεκριμένος αναλυτής, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Open και του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, είναι αυτός που επισημαίνει στην Άγκυρα «προσέξτε η Ελλάδα έχει ισχυρή αεράμυνα».

Μπορεί λέει «να μπούμε στην Αλεξανδρούπολη αν χρησιμοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις και εκεί η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα», γιατί θεωρεί τον χερσαίο στρατό της Τουρκίας πιο ισχυρό σε σχέση με την Πολεμική Αεροπορία.«Η Ελλάδα μπορεί να μας νικήσει στον αέρα», είναι αυτό που επισημαίνει.

Οι προκλητικές αναφορές του αναλυτή

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του αναλυτή που παρουσίασε το Open, αναφέρει: «Στην Αμερική έχουν γίνει συζητήσεις και μελέτες για έναν πιθανό πόλεμο στο Αιγαίο. Έχουν δημοσιευτεί επίσης άρθρα 20-30 σελίδων για το πώς θα ήταν ένας πόλεμος με την ελληνική πολεμική αεροπορία και το ναυτικό.

Κοιτάξτε τα νησιά, στην έξοδο των Δαρδανελίων, μπροστά από τον Βόσπορο. Υπάρχουν ραντάρ αεράμυνας και συστήματα αεράμυνας σε όλα τα νησιά μέχρι και την Κρήτη. Με άλλα λόγια, η νησιωτική γραμμή της Ελλάδας, η γραμμή των νησιών στο Αιγαίο πέλαγος είναι μια γραμμή αεράμυνας, η πρώτη γραμμή αεράμυνας. Η δεύτερη γραμμή άμυνας ξεκινά από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας. Η τρίτη γραμμή άμυνας ξεκινά από εκεί που βρίσκονται τα αεροδρόμια πιο πίσω. Και (η Ελλάδα) εξοπλίζει αυτά τα μέρη».

«Τα τεθωρακισμένα οχήματα που έχει τοποθετήσει εκεί (η Ελλάδα), δεν έχουν μεγάλη σημασία. Η πολεμική αεροπορία, τα συστήματα αεράμυνας και τα ραντάρ είναι σημαντικά».

«Υπάρχει μια διαφορά στο πότε ανατέλλει ο ήλιος μεταξύ των δύο χωρών. Μερικές φορές, χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο, δηλαδή όταν σκοτεινιάζει ή όταν καθαρίζει ο καιρός, τα αεροπλάνα πηγαίνουν στην άλλη πλευρά, δηλ. στην άλλη πλευρά ξημερώνει λίγο νωρίτερα από εμάς, από ό,τι ξημερώνει στην Τουρκία. Επομένως, γίνονται υπολογισμοί με βάση αυτό.

Μέχρι να κάνουν μια έξοδο τα αεροπλάνα μας, μέχρι να κάνουν 1 ή 2 εξόδους, (οι Έλληνες) έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 3 εξόδους.

Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση η Τουρκία, η Αλεξανδρούπολη είναι ένα από τα μέρη όπου η Τουρκία θα πραγματοποιήσει τη χερσαία επιχείρηση εναντίον της Ελλάδας. Γιατί (η Αλεξανδρούπολη) την εμποδίζει».

«Μια χώρα του ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Αν λοιπόν καταλήξει εκεί, ένας τέτοιος πόλεμος θα είναι το τέλος της (Ελλάδας)», καταλήγει.