13.3 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΟΕΔ: Έτσι επιλύσαμε το πρόβλημα της συνυπηρέτησης συζύγων στρατιωτικών του δημόσιου τομέα

ΣΟΕΔ: Έτσι επιλύσαμε το πρόβλημα της συνυπηρέτησης συζύγων στρατιωτικών του δημόσιου τομέα

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΕΔ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με την αρμόδια Υφυπουργό για θέματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού του δημοσίου τομέα, κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε η συνεργασία μεταξύ του Σωματείου και της πολιτικής ηγεσίας για την οριστική  επίλυση του ζητήματος της Συνυπηρέτησης Συζύγων του Δημοσίου Τομέα με Στρατιωτικούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Σωματείο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Υφυπουργό για τη διάθεσή της να ακούσει τα αιτήματα και τα επιχειρήματα της ομάδας συζύγων, η οποία είχε συγκροτηθεί ειδικά για αυτό το θέμα. Η κ. Χαραλαμπογιάννη επέδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον και προχώρησε σε ρύθμιση του θέματος μέσω του άρθρου 56 που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ).

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, «η απόσπαση θα πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής αίτησης του υπαλλήλου και θα ολοκληρώνεται εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης,  με κοινή απόφαση των αρμόδιων οργάνων διορισμού των φορέων προέλευσης και υποδοχής». Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αφορά  και για τις ήδη εκκρεμείς αιτήσεις συνυπηρέτησης.

Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή, η οποία στήριξε ενεργά την προσπάθεια του Σωματείου.

Επίσης, το Σωματείο ευχαριστεί τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Δημήτρη Κιριμκίρογλου, για τη σημαντική συνεισφορά του στην επίτευξη αυτής της λύσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών, ενώ εκφράστηκε εκατέρωθεν η δέσμευση για τη συνέχιση της καλής συνεργασίας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Κοντούρης, η υπεύθυνη της Επιτροπής Συζύγων, κ. Ευδοκία Σδούγκα, καθώς και το μέλος του Σωματείου, κ. Κυριάκος Μακρής.

Εκπρόσωπος Τύπου

Άρτεμις Καλαμογιώργου – Δημοσιογράφος