13.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΟΕΔ: Διευκρινιστική εγκύκλιος για τη συνυπηρέτηση

ΣΟΕΔ: Διευκρινιστική εγκύκλιος για τη συνυπηρέτηση

Την 05 Ιουλ 2024 το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημήτρη Κιρμικίρογλου εξέδωσε διευκρινιστική οδηγία προς τις γενικές γραμματείες όλων των Υπουργείων, για την διαδικασία συνυπηρέτησης δημοσίων υπάλληλων με σύζυγο Στρατιωτικό.

Δίνει έμφαση στην πιστή και άμεση εφαρμογή του άρθρου 21 του ν.2946/2001 (Α΄ 224) και ζητάει μεταξύ άλλων ,οι αιτήσεις να πηγαίνουν αμελλητί στις Διοικήσεις κα να εξετάζονται κατά προτεραιότητα.

Στον κ. Κιρμικίρογλου, στις κατ’ ιδίαν επαφές μας, του αναπτύξαμε τεκμηριωμένα   ως Σωματείο  Οικογένειων Ένοπλών Δυνάμεων , προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες μας από την εφαρμογή του συγκεκριμένου Νομού. Κατανόησε τα προβλήματα και είχε δεσμευθεί ότι  την εποχή των μεταθέσεων των Στρατιωτικών θα αποστείλει τις συγκεκριμένες οδηγίες προς όλα τα Υπουργεία, δέσμευση που υλοποίησε στο χρόνο που είπε.

Το ιδιαίτερα καλό κλίμα συνεργασίας συνεχίζεται. Εξετάζει τόσο αυτός όσο και ο Υπουργός κ. Θοδωρής Λιβάνιος, τις υπόλοιπες προτάσεις που έχουμε υποβάλλει και ευχόμαστε σύντομα να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τους συναδέρφους και τις οικογένειες τους.

Στο παρακάτω Link μπορείτε να δείτε το έγγραφο με τις οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών

https://www.ypes.gr/apospasi-gia-logous-synypiretisis-kat%CE%84-arthro-21-tou-n-2946-2001-a%CE%84-224/

Δευτέρα 8 ιουλίου 2024

Εκπρόσωπος Τύπου   Άρτεμις Καλαμογιώργου – Δημοσιογράφος