13.3 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτην κορυφή του Ψηλορείτη ο Ταξίαρχος Κωστάκης με στελέχη και οπλίτες του...

Στην κορυφή του Ψηλορείτη ο Ταξίαρχος Κωστάκης με στελέχη και οπλίτες του 545 ΑΜ ΤΠ

Στα Ανώγεια και το Μεϊντάνι βρέθηκαν χθες φαντάροι από το 545 αερομεταφερόμενο τάγμα πεζικού του στρατοπέδου “Δασκαλογιάννη” στο Ηράκλειο, μετά από ανάβαση τους στην κορυφή του Ψηλορείτη και τον Τίμιο Σταυρό. Επικεφαλής ήταν ο ταξιάρχος Νικόλαος Κωστάκης διοικητής της 5ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας με έδρα τα Χανιά και μαζί του ήταν ο Αντισυνταγματάρχης Ευτύχης Ξενάκης.

Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί βρέθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου τους υποδέχθηκε ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης, που έκανε αρτοκλασία και στη συνέχεια έκοψε και τους μοίρασε τον άρτο. Οι φαντάροι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο ενώ όλοι προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Ναό.

Ο ταξίαρχος Νικόλαος Κωστάκης ανέφερε στην ΑΝΩΓΗ:

“Ανεβήκαμε όλοι μαζί στον Ψηλορείτη. Κάναμε το τάμα μας. κάναμε υπακοή, μεταφέραμε υλικά που χρειαζόντουσαν για να συντηρηθούν  οι δύο κούμοι εκεί.

Κάναμε τη γυμναστική μας, δοκιμάσαμε τις αντοχές μας. Κάναμε με λίγα λόγια εκπαίδευση στο πιο ψηλό σημείο της Κρήτης. Κρητικοί είμαστε και απολαύσαμε τη θέα από το πιο ψηλό σημείο της Κρήτης. Και κλείνουμε χαρούμενοι αυτή την δραστηριότητα μας στα Ανώγεια, εδώ στην πλατεία Μεϊντάνι και τον καπετάνιο τον Άγιο Γεώργιο.”

Ο πάτερ Ανδρέας τους μίλησε μετά την αρτοκλασία αναφέροντας τα παρακάτω:

Αγαπημένοι μου νέοι σεβαστοί αξιωματικοί

Ο στρατός στον οποίο υπηρετείτε είναι η κοινωνική ομάδα στην οποία όλοι μας όπως έχει αποδειχτεί και από σχετικές δημοσκοπήσεις εναποθέτουμε το σεβασμό μας και στηρίζουμε τη λειτουργία του. Όχι ως μία δύναμη πυρός, αλλά ως το σύνολο των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται πλήρως,

σέβονται και διατηρούν την πειθαρχία, την αξιοσύνη, την αλληλεπίδραση κυρίως δε την ενότητα και την κοινή αντίληψη περί αγώνος.

Είμαστε περήφανοι για εσάς, διότι γνωρίζουμε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι πως βρίσκεστε στο στάδιο της ζωής σας μετά το οποίο η οπτική σας αλλάζει και η ευθύνη απέναντι στον εαυτό σας αλλά και το κοινωνικό σύνολο αποκτά τη σοβαρότητα εκείνη που θα σας βοηθήσει να προχωράτε αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της ζωής ως μία άσκηση επί του πεδίου. Σήμερα ως οπλίτες και αύριο ως πολίτες θα είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε καταστάσεις που ως έφηβοι ή ως παιδιά δεν μπορούσατε να οργανώσετε στη σκέψη σας και φυσιολογικό είναι να μην είχατε την αποτελεσματικότητα που θα θέλατε.

Πλέον όμως, εκπαιδευτήκατε να αναγνωρίζεται τους κινδύνους, να είστε πάντα έτοιμοι και εν εγρηγόσρη, να αφήνεται πίσω σας τα ελάχιστα και να ασχολείστε με τα σπουδαία. Σπουδαίο παιδιά μου είναι ο συνάνθρωπος μας, σπουδαία είναι η σημαία μας, σπουδαίος είναι ο σεβασμός στα παιδιά

και τους γέροντες, στους δασκάλους και στους ανθρώπους που θυσιάζουν τη ζωή τους για τις αξίες τους και την πατρίδα τους.

Σπουδαίο αγαπητά μου παιδιά είναι να συμπορεύεστε με ανθρώπους που έχουν θεό μέσα τους πίστη και αντιλαμβάνονται τον πόνο και τις αγωνίες των άλλων ανθρώπων. Γι αυτό σας παρακαλώ εκ βάθους καρδίας, όταν θα βρίσκεστε με την πολιτική σας περιβολή, να αποδεικνύεται εμπράκτως ότι συνεχίζεται να υπηρετείτε τις αξίες των άνθρωπο την κοινωνία την πατρίδα μας.

Διότι ο υπηρέτης δεν είναι κάτι υποτιμητικό, είναι η ουσία της ύπαρξης μας. Είναι η αθώωση από τα μικρά ή μεγάλα λάθη μας, είναι η δικαίωση για όλα όσα προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε στην πορεία μας προς την ένωση μας με το θεό. Σας παρακαλώ όταν θα είστε με την πολιτική σας περιβολή να έχετε τη διάκριση, την υπομονή, το σθένος της αναγνώρισης, την ετοιμότητα υπεράσπισης των αδυνάτων, να μπορείτε να κάνετε ένα βήμα πίσω για να ενδυναμώνεστε να περάσετε 10 βήματα μπροστά.

Κρατείστε και διδάξετε στους γύρω σας με τη συμπεριφορά σας τις έννοιες της ιεραρχίας, της πειθαρχίας και της υπακοής, έννοιες που στηρίζουν και την ορθοδοξία μας, την πίστη μας, μιας και λειτουργώντας μέσα σε αυτές αποκτάται για τον άνθρωπο, ο σεβασμός των γύρω του.

Θέλω να σας ευχαριστήσω που κάνατε το βήμα να περάσετε εντός της οικίας του καπετάνιου μου, εδώ στον Άι Γιώργη και σας λέω πως στο εξής είστε ευπρόσδεκτοι από όποιο σημείο της χώρας μας κι αν έρθετε στο μέλλον. Προχωρείτε στη ζωή σας με ταπεινότητα, αλλά συνάμα αγωνιστικότητα, χαμογελάστε στις πίκρες και κάντε το σημείο του Σταυρού χωρίς ντροπή. Όπως χωρίς ντροπή φοράτε την τιμημένη με αγώνες και θυσίες στολή του στρατεύματος όπως χωρίς ντροπή χαιρετάτε τους διοικητές σας και την Ελληνική Σημαία.

Σας εύχομαι από καρδιά ζηλευτό βίο και πορεία αγιοσύνης.”

ΠΗΓΗ: https://www.anogi.gr