13.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτην 17η θέση μισθολογικά οι Έλληνες Στρατιωτικοί στην Ευρώπη

Στην 17η θέση μισθολογικά οι Έλληνες Στρατιωτικοί στην Ευρώπη

Αρκετά χαμηλά στη λίστα των μισθών που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί στην Ευρώπη, βρίσκονται οι Έλληνες συνάδελφοι τους, με τις Ομοσπονδίες τους, να καλούν την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, καθώς το έργο που επιτελούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.Unmute

Σύμφωνα με το Star, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι από το νέο χρόνο ο Βούλγαρος δεκανέας θα παίρνει 1.100 ευρώ “καθαρά”, ενώ ο Έλληνας Ανθυπολοχαγός, απόφοιτος της Ευελπίδων παίρνει 950 ευρώ.

Ο Έλληνας αξιωματικός βρίσκεται μισθολογικά πολύ χαμηλά σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του (17η θέση με 2.067 ευρώ μικτά), ενώ και ο υπαξιωματικός (14η θέση με 989 μικτά) παίρνει ελάχιστα σε σχέση με το υψηλό κόστος ζωής στη χώρα μας.

Εξτρά δυσκολίες έχουν να αντιμετωπίσουν οι στρατιωτικοί

Οι στρατιωτικοί διαφέρουν σημαντικά από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς, εκτός του έργου τους, παίρνουν συνεχώς μεταθέσεις, πολλοί αναγκάζονται να νοικιάζουν δύο και τρία σπίτια, ενώ άλλοι λείπουν από τις οικογένειές τους για πολλούς μήνες. Έχουν λάβει την υπόσχεση για ειδικό μισθολόγιο, αλλά και πάλι κρατούν μικρό καλάθι, όπως δηλώνουν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τους στο Star.

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι στρατιωτικοί πληρώνουν από την τσέπη τους το μεγαλύτερο μέρος των μεταθέσεων, των μετακινήσεων και των στολών τους, αφού οι αποζημιώσεις που παίρνουν έχουν μείνει 25 χρόνια πίσω, σε επίπεδα 1999 με νόμισμα τη…δραχμή!

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr