13.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτρατιώτης Πυροβολικού ο γιος του ΥΕΘΑ Ν. Δένδια, Στέφανος - Θα υπηρετήσει...

Στρατιώτης Πυροβολικού ο γιος του ΥΕΘΑ Ν. Δένδια, Στέφανος – Θα υπηρετήσει στον Έβρο

Θα αρχίσω σήμερα με μια ορκωμοσία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα (γνωστό άλλωστε Κέντρο Εκπαίδευσης στους περισσότερους από εμάς για την εκπαίδευση που έκανε πρόσφατα ένας έκπτωτος αρχηγός κόμματος), όπου χθες συγκεντρώθηκε κόσμος πολύ. Κυρίως γονείς που πήγαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους που έδιναν υπερήφανα τον όρκο του στρατιώτη. Ανάμεσά τους και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μαζί με τη σύζυγό του Δάφνη, βρέθηκαν στην ορκωμοσία νεοσυλλέκτων της Ε΄ΕΣΣΟ.

Ως υπουργός Άμυνας ο Νίκος Δένδιας παρίσταται πολλές φορές σε ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων, αλλά αυτή τη φορά όλα ήταν διαφορετικά. Ανάμεσα στους νεοσύλλεκτος που ύψωσαν το χέρι τους για τον όρκο («…ως την τελευταία ρανίδα του αίματός μου…») ήταν και ο γιος του Στέφανος, νομικός με μεταπτυχιακά στο Κέιμπριτζ. Ουδείς γνώριζε ότι στη μονάδα αυτή εκπαίδευσης πυροβολικού ήταν νεοσύλλεκτος ο γιος του υπουργού, ίσως μόνον ο ταξίαρχος διοικητής του στρατοπέδου το γνώριζε. Οι γονείς του Στέφανου παρακολούθησαν και την παρέλαση.

Οι νεοσύλλεκτοι δικαιούνται 10ήμερη άδεια, αλλά ο κ. Δένδιας έδωσε πέντε ημέρες άδεια επιπλέον, σε όλους τους νεοσύλλεκτους αυτής της σειράς που ορκίστηκαν. Όχι επειδή ορκίστηκε ο γιός του, αλλά επειδή ως υπουργός Άμυνας είθισται στις ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων να δίνει επιπλέον άδεια. Και κάτι ακόμα. Μόλις ο στρατιώτης Στέφανος τελειώσει την εκπαίδευσή του, ο υπουργός δήλωσε πως θα υπηρετήσει στον Έβρο.

Αλλάζουν όλα στη στολή του στρατιώτη ακόμα και το κράνος

Εκείνο όμως που είπε ο κ. Δένδιας για όλους τους νεοσύλλεκτους αλλά και τους μελλοντικούς νεοσύλλεκτους είναι ότι όχι μόνον αλλάζει η στρατιωτική θητεία, αλλά αλλάζει και η στολή και ο εξοπλισμός των στρατιωτών: «Σύγχρονο κράνος, προστατευτικά γυαλιά, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, εξαρτύσεις, διαφορετικό υδροδοχείο. Μια σειρά από αλλαγές που θα οδηγήσουν στον σύγχρονο μαχητή και τελικά στον σύγχρονο στρατό», σημείωσε.

Όσον αφορά την στρατιωτική θητεία είπε ότι «εφοδιάζουμε τους οπλίτες με γνώσεις που θα τους καθιστούν γενικά χρήσιμους και θα τους δίνουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα για τη μετέπειτα ζωή τους και την επαγγελματική τους πορεία»

***

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ