13.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΣυγχαρητήρια!!! Ο Αντιστράτηγος ε.α Γ. Κέλλης Συντονιστής Αποκατάστασης και Ανασυγκρότησης του Έβρου

Συγχαρητήρια!!! Ο Αντιστράτηγος ε.α Γ. Κέλλης Συντονιστής Αποκατάστασης και Ανασυγκρότησης του Έβρου

Ο Αντιστράτηγου ε.α, πρώην Υπαρχηγός ΓΕΣ και πρώην Υποδιοικητής της ΕΥΠ Γιώργος Κέλλης από την Ξάνθη, αναλαμβάνει Συντονιστής Αποκατάστασης και Ανασυγκρότησης του Έβρου, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Με απόφαση του υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο κ.Κέλλης διορίζεται για 2 χρόνια, θα έχει μισθό Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και θα έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη. Το 2023, ο Θρακιώτης Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ, διορίστηκε Υποδιοικητής της ΕΥΠ, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2024, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Τώρα, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη στις 3 Οκτωβρίου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο, διορίστηκε Συντονιστής Αποκατάστασης και Ανασυγκρότησης του Έβρου με έδρα την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να είναι αυτός που θα συντονίζει όσα θα ανακοινωθούν ότι θα γίνουν.

Ο πρώην Υπαρχηγός του ΓΕΣ και Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης γεννήθηκε το 1964 στην Ξάνθη. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Μηχανικού. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχοντας Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών  με ειδίκευση  στα Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στο Σχεδιασμό Έργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Δ.Π.Θ.

Το 2019, έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο, τοποθετείται στο ΓΕΣ, ως Διευθυντής Διεύθυνσης Μηχανικού. Το 2020  του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΣ.

Την 01 Μαρτίου 2021 προάγεται σε Αντιστράτηγο και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΣ από την οποία αποστρατεύτηκε με τις τελευταίες κρίσεις στις 17/1/2023.

Με την αποστρατεία του φέρει τον τίτλο του Επίτιμου Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Βουλγαρικής γλώσσας.

ΠΗΓΗ: https://www.evros-news.gr