13.3 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤα θέματα των στρατιωτικών που τόνισε η ΠΟΜΕΝΣ στον Βουλευτή της ΝΔ...

Τα θέματα των στρατιωτικών που τόνισε η ΠΟΜΕΝΣ στον Βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιο Καββαδά

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, μέλη τις Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν, στην έδρα της Ομοσπονδίας, τον Βουλευτή Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιο Καββαδά, για τα συσσωρευμένα άλυτα θέματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην εργασιακή τους καθημερινότητα αλλά και στον κλάδο μας ευρύτερα.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Βουλευτής ενημερώθηκε για τα ακόλουθα θέματα, όπως κατ’ επανάληψη αυτά έχουν παρουσιαστεί και αναλυθεί από την Ομοσπονδίας μας στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία.

Την ανάγκη:

• Επίλυσης του ζητήματος των Επαγγελματιών οπλιτών
• Δικαίωσης των σειρών ΑΣΣΥ 94-95-96 και εντεύθεν
• Δικαίωσης των στελεχών Αξιωματικών προέλευσης ΑΣΣΥ ειδικών καταστάσεων
• Διόρθωση της μισθολογικής αδικίας των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών ΑΣΣΥ
• Αποκατάστασης της μισθολογικής προαγωγής των Αξκών προέλευσης ΕΜΘ
• Δημιουργίας του ΠΑΝΕΘΑ – Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας


Ο κ. Βουλευτής άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρων τα θέματα που του κοινωνήσαμε, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας. Από μέρους μας αναμένουμε την εκδήλωση νομοθετικών πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση στον δρόμο της οριστικής επίλυσής τους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ανοίγοντας τον δρόμο για στενότερη συνεργασία, συνεχή ενημέρωση και ανάδειξη των θεμάτων του προσωπικού των ΕΔ.

Αυτή είναι η σημαντικότητα και η δύναμη της Θεσμικής Εκπροσώπησης, η οποία εκφράζεται μέσα ΜΟΝΟ από την ΠΟΜΕΝΣ, για την βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας και όχι μόνο των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Μέσω της εγγραφής σας στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις https://pomens.gr/aitisi-eggrafis, δυναμώνοντας την ΠΟΜΕΝΣ, δυναμώνει η φωνή σας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος ΡώταςΑσμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος ΚυριακάκηςΑνχης (ΕΜ)