13.3 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤο Σαββατοκύριακο του Στρατηγού Χούπη

Το Σαββατοκύριακο του Στρατηγού Χούπη

Του Ηλία Προύφα

Σε συνεχή επικοινωνία με τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια, τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και τον Διοικητή της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών, Αντιστράτηγο Κλούβα, ήταν καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Ο λόγος, οι πυργαγιές που εκδηλωνόταν σε όλη την Ελλάδα και η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεσή τους.

Ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων και έχοντας την εμπειρία, ως Διοικητής ΔΕΠ και ΑΣΔΕΝ, στον επιτυχή συντονισμό για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων, είχε προετοιμάσει από την αρχή του καλοκαιριού μονάδες του Στρατού, για την έγκαιρη επέμβαση σε φωτιές, όπως εξάλλου προβλέπει και η νέα νομοθεσία που δίνει ελευθερία κινήσεων στον ΑΓΕΕΘΑ, να αποφασίζει που θα συνδράμει υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Από τον Έβρο μέχρι και την Αττική, Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, υδροφόρες του Στρατού Ξηράς, γαιοπροωθητές, εκσκαφτικά μηχανήματα, με το αντίστοιχο προσωπικό ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς.

Μάλιστα οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν, ειδικά χθες, ένα βήμα πριν την εφαρμογή του σχεδίου ”ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ”, το οποίο ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι έτοιμο να ενεργοποιηθεί.

Η έγκαιρη και σε πολλές περιπτώσεις ”σωτήρια” επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν ένας από τους λόγους που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ζήτησε από τους Αρχηγούς και τους Διοικητές των σχηματισμών να μεταφέρουν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στα στελέχη και τους οπλίτες που καθημερινά με αυταπάρνηση συνδράμουν κάτω από δύσκολες συνθήκες υπέρ του κοινωνικού συνόλου.