13.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ''Τρολάρει'' τους Τούρκους ο Ν. Δένδιας: ''Λυπούμαστε που δε σας ευχαριστήσαμε...''

”Τρολάρει” τους Τούρκους ο Ν. Δένδιας: ”Λυπούμαστε που δε σας ευχαριστήσαμε…”

Σκληρή απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας προς την Άγκυρα μετά την επίθεση κατά του Νίκου Δένδια. 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει νωρίτερα  ότι καταδικάζει τις ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις του Δένδια και ταυτόχρονα λέει ότι δεν θα επιτρέψει στον Έλληνα υπουργό Άμυνας να κάνει καριέρα σπέρνοντας μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς.

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως «λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να «ευχαριστήσει» τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις «υπηρεσίες» τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου

«Καταδικάζουμε έντονα την ψευδή και συκοφαντική δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το εγγυητικό δικαίωμα της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υπέστη κάθε είδους καταπίεση από την ελληνική πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από μια απόπειρα γενοκτονίας.

Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του Τούρκου στρατιώτη, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η πίεση της χούντας της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί, το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

Ο τουρκικός στρατός θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο αύριο, όπως χθες και σήμερα. Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να σταματήσει να προσπαθεί να υπονομεύσει την κοινή θέση που διατύπωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητική προσέγγιση. Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν».