13.3 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤρομοκρατική επίθεση στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας: Αναφορές για νεκρούς

Τρομοκρατική επίθεση στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας: Αναφορές για νεκρούς

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας TUSAS στην Άγκυρα με τις τουρκικές αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση.Unmute

Ο δήμαρχος του Καχραμανκαζάν, Σελίμ Τσιπάνογλου, δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν. Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου έγιναν στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Tele1.

Η έκρηξη ακολουθήθηκε από αναφορές για πυροβολισμούς στο σημείο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, τρεις ένοπλοι άνδρες προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο της τουρκικής αεροδιαστημικής εταιρείας στην Άγκυρα.

Τρομοκρατική επίθεση στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας: Αναφορές για τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες [βίντεο]
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Κατά την εισβολή αναφέρεται ότι σημειώθηκε συμπλοκή με τους ενόπλους και τους φύλακες των εγκαταστάσεων.

 
 

Τα αίτια της έκρηξης και των πυροβολισμών που ακολούθησαν παραμένουν ασαφή, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας.

Ankara’da TUSAŞ’a karşı gerçekleştirilen terör saldırısının ilk anı pic.twitter.com/fsgwjzx0gc— Asayiş Berkemal (@asayisberkemal0) October 23, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: “Έγινε τρομοκρατική επίθεση”

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικάγια, δήλωσε: “Έγινε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Industries Inc. (TUSAŞ) στην Άγκυρα, στην περιοχή του Καχραμανκαζάν. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από την επίθεση. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους νεκρούς μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας”.

Στο σημείο στάλθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε το Anadolu, ενώ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr