13.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΦίλης σε Μαζάνη: Έφτασε η ώρα της μεγάλης απόφασης του Ιράν (VIDEO)

Φίλης σε Μαζάνη: Έφτασε η ώρα της μεγάλης απόφασης του Ιράν (VIDEO)

Την άποψη πως «τίθεται πια υπαρξιακό ζήτημα για το καθεστώς του Ιράν εάν η χώρα δεν απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ έπειτα από τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα», εξέφρασε μιλώντας στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζάνη ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Ledra College Λευκωσίας και Διδάσκων στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Φίλης.

Όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων, «το πάνω χέρι είναι φανερό πως το έχουν οι Ισραηλινοί εξοντώνοντας με ακρίβεια όποιον θέλουν και όταν το θέλουν. Εάν βέβαια το Ιράν απαντήσει είναι βέβαιο πως θα εμπλακούν άμεσα κι άλλες  χώρες και αυτό όπως έχουμε πει οδηγεί σε μεγάλο περιφερειακό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες».

Ακόμα τόνισε πως «από την αρχή του πολέμου ο στόχος του Ισραήλ είναι το Ιράν, και το Ισραήλ δεν θα κάνει πίσω».

«Το επόμενο βήμα τώρα των Ισραηλινών είναι η εισβολή στον Λίβανο. Αυτή τη στιγμή τους μαχητές της Χεζμπολάχ τους έχεις σε μια χαοτική κατάσταση σχετικά με την ηγεσία τους», λέει σε άλλο σημείο της συζήτησης και προσθέτει:

«Εάν δεν απαντήσει το Ιράν θα χάσει και την επιρροή του στον μουσουλμανικό κόσμο. Πρέπει να χτυπήσουν για να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία τους».

Ο Γιώργος Φίλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρεται ακόμα στον ρόλο των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας αλλά και της Τουρκίας σε περίπτωση που κλιμακωθεί περισσότερο κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

 Δείτε όλα όσα είπε: