Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια.


«Στη συνάντηση με τον Ερντογάν κυριάρχησαν τα θέματα της επιθετικής στάσης της Τουρκίας και του μεταναστευτικού»
«Η Τουρκία μετά τις παράνομες ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, απλώνεται τώρα και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου»
«Άκυρο το έγγραφο που η Άγκυρα βάφτισε συμφωνία με τη Λιβύη»
«Στο μεταναστευτικό η Τουρκία δεν τηρεί το τελευταίο διάστημα τις υποχρεώσεις της από την κοινή δήλωση με την ΕΕ»


Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Θεωρώ χρέος μου να μιλήσω για τα ελληνοτουρκικά» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του. Μίλησε για επιθετική στάση της Τουρκίας η οποία μετά τις παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ όπως είπε απλώνεται και σε άλλες περιοχές. Μίλησε επίσης για άκυρο έγγραφο αναφερόμενος στην συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.
«Τα κείμενα τα οποία επικαλείται η Άγκυρα για τις θαλάσσιες ζώνες δεν πρόκειται να κυρωθούν γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα καταργώντας από τον χάρτη τα ελληνικά νησιά και οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. Η στάση τους καταδικάστηκε από όλους. Ακόμα και μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ το οποίο κρατούσε ίσες αποστάσεις, ισχυρές χώρες καταδίκασαν την στάση της Τουρκίας με πρώτο τον Γάλλο Πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά.
«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας αυτή η συμφωνία να μην ισχύσει. Ο πρέσβης της Λιβύης επιστρέφει ήδη στην χώρα του και ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης επισκέπτεται την χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ακόμα ότι το θέμα της Τουρκίας θα τεθεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. «Είμαι βέβαιος», είπε «ότι η ΕΕ θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα». 
Σήμερα, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Η δημοσιοποίηση των συντεταγμένων της απόπειρας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης επιβεβαιώνει την ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και άλλων κρατών. Πέραν των ουσιαστικών της ελαττωμάτων, η απόπειρα αυτή είναι παράνομη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Επιπλέον, είναι δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης σε διμερές επίπεδο, με τις χώρες της περιοχής, και σε περιφερειακό. Ως εκ τούτου καταδικάζεται απερίφραστα».