13.3 C
Athens
Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΈρχονται λασποβροχές και νέο κύμα κακοκαιριών - Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Έρχονται λασποβροχές και νέο κύμα κακοκαιριών – Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και λασποβροχές οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Μάλιστα, αναμένεται να έρθει ένα νέο κύμα κακοκαιριών τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα (24/3) θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, αλλά βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές που βρίσκονται από τη Λαμία και πιο βόρεια, προς την κεντρική βόρεια χώρα.

Την ίδια ώρα, αναμένεται και αφρικανική σκόνη. Και σήμερα Δευτέρα, οι βροχές θα εστιάζονται προς την περιοχή της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης. Σε αυτές τις περιοχές θα συναντήσουμε κάποια φαινόμενα το μεσημέρι με απόγευμα.

Ένα νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης θα απασχολήσει τη χώρα μας και θα μας οδηγήσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN.

Στην Αττική, οι αραιές θα κυριαρχήσουν, κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές, δεν αναμένουμε κάποια φαινόμενα, κάποιες ίσως λασποσταγόνες, ενώ ο υδράργυρος θα φθάσει αργά το μεσημέρι θα φθάσει ακόμα και τους 22 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα για περιοχές της ανατολικής και βόρειας Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε πιο βαρύ καιρό, με κατά διαστήματα τοπικές λασποβροχές. Η θερμοκρασία έως και 21 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι, αν και οι συννεφιές θα δυσκολέψουν αυτήν την άνοδο του υδραργύρου.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Αύριο Τρίτη 25η Μαρτίου, η Αττική παραμένει ανεπηρέαστη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης. Κάποιες βροχές αν υπάρξουν θα είναι προς τα βόρεια.

Στα βόρεια της Ελλάδος, προς τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ακόμη και στο βόρειο Αιγαίο θα έχουμε κάποιες λασποβροχές χωρίς να έχουμε κάποια έντονα καιρικά φαινόμενα.

Την Τετάρτη δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο, στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν κάποιες τοπικές λασποβροχές με νοτιάδες και θερμοκρασίες κοντά στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Τα μακροπρόθεσμα στοιχεία δείχνουν μια παρέλαση κακοκαιριών, βαρομετρικών χαμηλών και αρκετές βροχές.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr