Του Ηλία Προύφα
Άκρα του τάφου σιωπή στα επιτελεία βασιλεύει, σχετικά με τις τακτικές κρίσεις στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στους σχηματισμούς και τις μονάδες υπάρχει έντονο κλίμα δυσαρέσκειας από στελέχη που κρίθηκαν(;) ή θα κριθούν.
Το ΑΣΣ για τους Συνταγματάρχες και τα αντίστοιχα συμβούλια σε ΠΝ και ΠΑ, τελείωσαν χθες αλλά μέχρι αυτή την ώρα ανακοινώσεις δεν υπάρχουν και όπως γράψαμε χθες ούτε πρόκειται.
Τα στελέχη εκτός από τις ανακοινώσεις περιμένουν και το περιβόητο τηλεφώνημα για την κρίση τους, που ούτε όμως αυτό έγινε.
Μέχρι τώρα αυτό που…αιωρείται στην ατμόσφαιρα είναι πως όσοι κρίθηκαν θα ενημερωθούνε από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το Εθνικό Τυπογραφείο, προς το…καλοκαίρι.
Δηλαδή ένας Συνταγματάρχης που αποστρατεύτηκε το Φεβρουάριο, βρίσκεται σπίτι του, πληρώνεται ως εν ενεργεία περιμένοντας το ΦΕΚ της αποστρατείας. Αντίθετα ένας Συνταγματάρχης που αποστρατεύτηκε 15 ημέρες αργότερα θα πηγαίνει στην υπηρεσία του (ως απόστρατος ή ως εν ενεργεία;) και θα ενημερωθεί το…καλοκαίρι.
Ας ελπίσουμε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει και απλά δεν έχει επικυρώσει ακόμη τις αποφάσεις ο Νίκος Δένδιας, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, έστω τηλεφωνική ενημέρωση.